01. apr. 2024 o 10:00
mob, TASR, Koktejl

FOTO V minulom storočí si podmanil slovenské domácnosti: Takto dnes vyzerá legendárny Sandokan!

placeholder
Svetoznámy indický herec Kabir Bedi v úlohe Sandokana.
Zdroj: reprofoto/ seriál Sandokan

Spoznali by ste ho?

Zahraničné promi
01. apr. 2024 o 10:00
FOTO V minulom storočí si podmanil slovenské domácnosti: Takto dnes vyzerá legendárny Sandokan!

Spoznali by ste ho?

V 80. rokoch minulého storočia pripútal divákov nielen v Československu k televíznym obrazovkám legendárny seriál Sandokan. Seriál bol dokonca v našich končinách tak populárny, že v Nitre pomenovali po ňom obchodné centrum. Predstaviteľ hlavnej postavy bol svetoznámy indický herec Kabir Bedi (78), ktorý sa neskôr predstavil aj v legendárnej bondovke Chobotnička s Rogerom Mooreom.

„Za úlohu Sandokana som veľmi vďačný. Nie je to tak, že keď ste dobrý herec, tak budete okamžite úspešný. Mal som to šťastie, že som urobil kasting a do tej úlohy ma obsadili. Naštartovalo to moju kariéru, ďakujem za to niekomu tam hore,“ povedal v roku 2008 v Show Jana Krausa (predtým Uvolněte se, prosím, pozn. red.). Seriálový Sandokan bol vtedy druhýkrát v Česku, na ktoré nedá dopustiť.

Rodák z Pakistanu napriek pokročilému veku dodnes hrať neprestáva a striedavo žije medzi troma metropolami - Bombajom, Rímom a Londýnom. Bedi je od roku 2016 tretíkrát ženatý a jeho manželkou sa stala o tri desaťročia mladšia Parveen Dusanj.

Z predchádzajúcich vzťahov sa mu narodili tri deti. Dve z nich, dcéra Pooja (53) a syn Adam (42), sa vydali v otcových šľapajách, no najmladší Siddharth zomrel v roku 1997. Trpel totiž schizofréniou, ktorá ho nakoniec dostala až na samotné dno. Vo veľmi mladom veku spáchal samovraždu, píše kafe.cz.