29. máj. 2023 o 13:00
krsk, Koktejl

Dano Heriban († 43) o jednom zo svojich najťažších rokov: Poviem, jak je!

placeholder
Horná Dolná preslávila Dana Heribana, no venoval sa aj iným veciam.
Zdroj: TV Markíza

Herecká hviezda odišla do umeleckého neba predčasne.

Celebrity
29. máj. 2023 o 13:00
Dano Heriban († 43) o jednom zo svojich najťažších rokov: Poviem, jak je!

Herecká hviezda odišla do umeleckého neba predčasne.

Do talkshow Fun rádia Adela & Sajfa s Adelou Vinczeovou (42) a Matejom Sajfom Cifrom (43) prišiel herec Dano Heriban († 43) počas pandémie vo februári 2021 ešte ako 40-ročný. Správa o jeho úmrtí 24. mája 2023 šokovala celé Slovensko. Herec po sebe zanechal manželku a tiež herečku Kamilu Heribanovú a tri deti.

Poctu Danovi Heribanovi sa rozhodla vzdať tesne po smrti známa televízia. Markíza s Heribanom dlhodobo spolupracovala na úspešných seriáloch ako Horná Dolná, Druhá šanca či Červené pásky. Jeho pamiatku si uctila odvysielaním posledných dvoch premiérových epizód komediálneho seriálového hitu Horná Dolná.

Vo Fun rádiu si naňho zaspomínali aj Adela a Sajfa. Na stránke rádia znova zverejnili rozhovor z roku 2021.

Kvôli pandémii prežíval ťažké chvíle aj herec Heriban. Hoci mal ako jeden z mála v tej dobe prácu v seriáloch Pumpa a Horná Dolná, že nebolo všetko ružové, odhalil hneď po otázke Adely. Kedy naposledy hral v divadle? "Kedy som hral? V novembri sme mali stream Polnočnej omše a predtým naposledy 3. marca. Tretieho marca, potom niekedy v polke novembra. A odvtedy zase nič, no," povedal moderátorom vo februári 2021.

Sajfa vtedy hneď nadviazal a spýtal sa, či mu to chýba. "Poviem, jak je. Táto situácia je tak veľmi ťažká, že ešte keby aj doma to celé, ten rodinný život s tými deťmi malinkými za toho lockdownu vydržať, že keby do tohto by som mal ešte hrať každý večer, tak je to na nervy. To znamená, že za tejto situácie nie. Ak by sa život vrátil do normálu, aby si ho mohol vychutnať ako herec, tak divák," uviedol s tým, že všetkým už chýbal živý kontakt, bez ktorého to nie je ono.

"Prišiel som za ten rok o desiatky koncertov, desiatky predstavení," priznal cez pandemické obdobie herec Heriban. Okrem herectva sa totiž venoval aj hudobnej tvorbe pre deti.