24. dec. 2023 o 14:30
zk, Koktejl

Šokujúce odhalenie! Trávníček priznal, prečo sa so Šafránkovou nerozprávali: Je mi ľúto, že...

placeholder
Šafránková sa zapísala do sŕdc fanúšikov ako nezabudnuteľná Popoluška.
Zdroj: Reprofoto/ Tři oříšky pro Popelku

Prezradil, prečo sa ich životné cesty po čase rozdelili.

Zahraničné promi
24. dec. 2023 o 14:30
Šokujúce odhalenie! Trávníček priznal, prečo sa so Šafránkovou nerozprávali: Je mi ľúto, že...

Prezradil, prečo sa ich životné cesty po čase rozdelili.

Českú herečku Libušu Šafránkovú († 68) mnohí fanúšikovia poznajú z populárnej rozprávky Tri oriešky pre Popolušku. Jej hereckú postavu, ktorú v nej stvárňovala, život vôbec nešetril. V rozprávke nakoniec ale šťastie našla, a to po boku princa, ktorého hral jej herecký kolega Pavel Trávniček (72).

Tak ako ďalší ľudia, ktorí sa so Šafránkovou prišli na pohrebe rozlúčiť, ani herec si nenechal ujsť túto možnosť. Síce nebol medzi najbližšími 200 hosťami, ktorí mohli byť prítomní na zádušnej omši, prišiel jej dať posledné zbohom, píše ahaonline.cz.

V rozprávke si dvojica zažila šťastný koniec plný porozumenia a lásky. V reálnom živote ich vzťah nebol vždy harmonický. Ich vzájomné sympatie poznačili ťažkosti, informuje cnn.iprima.cz. Obaja, mali k svojej hereckej úlohe a k ľuďom, ktorí rozprávku tvorili, celkom rozdielny prístup. Herečka nejavila záujem o to, aby s nimi udržiavala nejaký kontakt. Naopak, herec neskrýva svoju radosť z toho, že si v tejto rozprávke zahral.

Prezradil, čo ho ohľadom Šafránkovej tak veľmi zarmútilo. „Je mi ľúto, že je voči rozprávke taká odťažitá. Čohokoľvek, čo je s ňou spájané, sa Libuška nezúčastňuje. Neviem, či jej prekáža, že je spájaná s jednou rolou, ale taký už je údel hercov. Myslím, že je to škoda,“ vysvetlil pred určitým časom Trávníček.

Dodal, že herečka nemala záujem ani prísť na podujatia, ktoré organizátori zrealizovali k výročiu rozprávky. Zarmútilo ho, že tam neprišla, hoci účasť prijali skoro všetci. Napriek tomu, že si medzi sebou zažili ťažké chvíle, prezradil, čo si myslí o jej herectve. „Obaja sme študovali v Brne. A to už za sebou mala výborný herecký výkon ako Barunka v Babičke alebo v úlohe Júlie v Rómeovi a Júlii v brnenskej inscenácii," spomenul Trávníček. Je vidieť, že uznaním rozhodne nešetril a jej herectvo skutočne chváli. Dodal, že ju vnímal ako vynikajúcu a nádhernú herečku.

Zároveň spomenul, že na neho pôsobila, akoby mala takú zvláštnu auru. Rozpoznávať to začal postupne. V situáciách, ako sa pri natáčaní rozprávky, dostávali hlbšie do svojej hereckej role. ,,Keď sa na vás pozrela tými svojimi čistými očami, ovplyvnila každého,“ dodal herec.

Neskôr si však prestali byť bližšími. Prezradil, že sa spolu nerozprávali od momentu oslavy jeho sedemdesiatky. Dôvodom má byť to, že mu ani nezaželala a spomenul, že toto bola ďalšia situácia, ktorá ho dosť zarmútila. Na začiatku roka priznal, že odvtedy vôbec neboli v žiadnom kontakte.