05. jún. 2023 o 17:00
NK, Koktejl

Horor v obľúbenej destinácii: Kruté, čo sa stalo Danovi v hoteli, teraz bojuje o život!

placeholder
Rodina sa snaží otca dostať domov do Spojeného kráľovstva.
Zdroj: GoFundMe.com/ Danny Boyle

Brita oživovali na chodníku po 30-metrovom páde.

Zahraničie
05. jún. 2023 o 17:00
Horor v obľúbenej destinácii: Kruté, čo sa stalo Danovi v hoteli, teraz bojuje o život!

Brita oživovali na chodníku po 30-metrovom páde.

Otec dvoch detí spadol z 30-metrového balkóna hotela na Lanzarote a teraz bojuje o život. Lekári sa boja, že by mu vážne zranenia mohli trvalo poškodiť mozog, informoval Daily Star.

Jeho priatelia a rodina teraz spustili výzvu GoFundMe, aby 31-ročného Dana Boylea dopravili domov špecializovaným lekárskym letom. Tvrdia, že muž zo Stockportu zostal ležať na chodníku a potreboval resuscitáciu po tom, ako sa mu pre nediagnostikovanú infekciu hrudníka zastavilo srdce a on spadol z balkóna na Kanárskych ostrovoch.

V tom čase bol spolu so svojou partnerkou Ashleigh Lomasovou, jej sestrou a partnerom, uvádza MEN.

Priateľka Toni Albistonová uviedla, že Dana previezli na Gran Canariu - lekári sa obávali, že by let nemusel zvládnuť - a operovali ho, aby mu uvoľnili tlak v lebke. Uviedla, že ich poistenie pokrylo priebežné náklady na jeho zdravotnú starostlivosť v nemocnici, ale nebude financovať špecializovaný let späť domov do Spojeného kráľovstva, ktorý potrebuje.

"Dan bol na balkóne a Ashleigh bola vo vedľajšej izbe, kde sa rozprávala so sestrou. Bolo to v prvú noc. Boli tam asi len šesť hodín. Ashleigh vyšla von, aby našla Dana, a cez balkón zbadala, ako ho oživujú. Povedali nám, že v tom čase z hotela vychádzala zdravotná sestra, ktorá ho oživovala a potom zavolala pomoc," povedala Toni.

"Keď sa dostal do nemocnice, Ashleigh povedali, že mal infekciu hrudníka - zápal pľúc. Spôsobilo to, že sa mu pľúca naplnili tekutinou a zastavilo sa mu srdce. Ashleigh povedali, že je možné, že keď sa uzdraví, nebude už tým istým človekom," dodala.

Hrozná nehoda sa stala počas ich prvej noci na Kanárskych ostrovoch - pristáli len približne šesť hodín predtým, aby si užili týždňovú dovolenku na slnku. Dan, ktorý žije s Ashleigh a ich dvoma deťmi v Hillgate v Stockporte utrpel po 30-metrovom páde fraktúru lebky a zlomeniny hrudnej kosti a rebier.

Ashleigh sa s deťmi vrátila domov do Stockportu pred dvoma dňami. Dan je teraz stabilizovaný, ale podľa Toni nemôže hovoriť ani komunikovať.

"Letecky ho previezli na Gran Canariu, kde povedali, že let možno nezvládne. Ale on to zvládol a išiel rovno na operáciu mozgu. Potom mu museli odčerpať tekutinu z pľúc. Posledné tri týždne bol na kyslíku a v umelom spánku. Jeho pľúca sú teraz stabilizované a je bez sedatív, ale stále nereaguje,“ napísala na stránku GoFundMe.

Toni povedala, že Dan je teraz dostatočne stabilizovaný na to, aby mohol letieť domov, ale poisťovňa let neuhradí. "Musíme Dana dostať domov k jeho partnerke a jeho dvom deťom. Prosím, pomôžte, ak môžete," dodala.