24. nov. 2022 o 09:30
žani, TASR, Koktejl

Riaditeľka Názlerová si nevydýchne: Po covide zatvorila centrum záhadná choroba

placeholder
Hviezda súdnej siene Renáta Názlerová.
Zdroj: Facebook/Renáta Názlerová - officiálna stránka

Po koronavíruse a karanténe ďalšie komplikácie.

Domáce promi
24. nov. 2022 o 09:30
Riaditeľka Názlerová si nevydýchne: Po covide zatvorila centrum záhadná choroba

Po koronavíruse a karanténe ďalšie komplikácie.

Hviezda jojkárskej Súdnej siene Renáta Názlerová (54) sa pred dvoma rokmi chopila príležitosti a stala sa riaditeľkou centra sociálnych služieb Pod Karpatmi v Pezinku. Názlerová má dlhoročné skúsenosti s prácou s ľuďmi a pôsobila aj ako mediátorka.

Pre prácu riaditeľky DSS sa rozhodla podľa vlastných slov preto, lebo chce svoju energiu venovať klientom, "ktorí sú zraniteľní, chýba im dostatočná pozornosť a spoločenská láskavosť."

Od začiatku to nemala jednoduché. Pandémia zasiahla zariadenie plnou silou. Klienti i zamestnanci boli pozitívne testovaní. Pred nástupom Názlerovej bolo zaznamenaných bolo aj viacero úmrtí klientov. Pod jej vedením však prešlo výraznou zmenou aj vo vzťahu ku klientom i zamestnancom a "napriek pandémii ožilo zmysluplnými aktivitami." Tento rok vyzeral v súvislosti s pandémiou pre všetkých sľubne, brány centra sa však museli v auguste na tri týždne zatvoriť. Opäť tu začal vyčíňať koronavírus.

V karanténe boli dlhé týždne, ktoré boli pre všetkých nesmierne náročné. "Pretože covid zasiahol nielen polovicu klientov ale aj tretinu zamestnancov. Nesmierne náročné tri týždne, v ktorých podávali obdivuhodné výkony. Nielen pracovné, ale aj ľudské. Od niekoľkých klientov som dostala "požiadavku", aby som im poďakovala za ich obetavosť, láskavosť a úsmev, ktorý pre nich mali každý deň. Aj pre mňa je spolupráca s ľuďmi, ktorí nenechajú v štichu svojich kolegov a ktorí sa obetujú, aby pomohli odkázaným, veľkou lekciou. Lekciou profesionality a ľudskosti. Preto svojim kolegom aj takto verejne, pred vami všetkými, vyslovujem svoje hlboké uznanie," poďakovala im verejne prostredníctvom Facebooku.

Názlerová si nemôže vydýchnuť ani na jeseň. Začiatkom mesiaca zápasili v zariadení so záhadnou kožnou infekciou. "Aktuálne máme niekoľko potvrdených prípadov kožného infekčného ochorenia. O svojich blízkych sa obávať nemusíte, situáciu máme plne pod kontrolou, postupujeme podľa pokynov lekárov a odborníkov," upokojovalo centrum na sociálnej sieti.

Rodiny museli na takmer mesiac zabudnúť na návštevy svojich najbližších. Trpezlivosť sa však oplatila a tento týždeň zariadenie opäť otvorilo svoje brány. Tí, ktorí kožný nález mali, však na vytúžený moment ešte čakajú.