Zaujímavosti
photo Foto
video Video
02. júl. 2023 o 18:00
NK, Koktejl

Dievčine sa vyhodila vyrážka: Strasie vás, čo ju spôsobilo, TOTO číha v piesku na pláži!

placeholder
Desivá vyrážka sa zmenila na ešte hrozivejšiu diagnózu.
Zdroj: tiktok / @doscabraslocas

Myslela si, že ide len o vyrážku.

Zaujímavosti
02. júl. 2023 o 18:00
Dievčine sa vyhodila vyrážka: Strasie vás, čo ju spôsobilo, TOTO číha v piesku na pláži!

Myslela si, že ide len o vyrážku.

Marystelle Gomez (27) sa po pobyte na pláži objavili na tele fľaky pripomínajúce obyčajnú vyrážku. V tele jej napokon našli parazita s menom mechovec, informoval portál Mirror. Žena zostala úplne zdesená, keď zistila, že má v nohe parazita, ktorý v noci kládol vajíčka.

Mladá žena si všimla na nohe malé vyrážky po výlete na pláž v Kolumbii. Nič si z toho nerobila, dokým sa nezačali rozširovať. Dala sa vyšetriť lekárom, podľa ktorého mohlo ísť o alergickú reakciu alebo plesňovú infekciu. Realita bola desivejšia...

"Začala som si nohu škrabať čoraz viac. Zvláštne bolo, že som si nohu často škrabala len v noci a nechápala som prečo. Išla som na pohotovosť a tam mi povedali, že ide o pleseň alebo alergiu a dali mi lieky, ktoré nezaberali. Môj stav sa stále zhoršoval. Pár dní po návšteve pohotovosti som sa objednala k dermatológovi. Vtedy mi lekár povedal, že mám v tele parazita," vysvetlila Marystelle.

Neskôr sa ukázalo, že jej stav spôsobil parazit mechovec. Podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) sa jeho larvy môžu zavŕtať do ľudskej kože a žiť tam niekoľko týždňov. "Mnohí ľudia berú svojich psov a mačky na pláž, kde sa vyprázdnia. Majitelia to nezbierajú a potom to zostane v piesku. Vy si sadnete alebo stúpite na piesok a parazit sa na vás prilepí priamym kontaktom s pokožkou,“ povedali zdesenej žene.

"Dermatológ mi predpísal lieky na zabitie parazita. Povedal mi tiež, že sa v noci tak veľmi škriabem, pretože parazity v noci kladú vajíčka. Faktom je, že ma dermatológ zachránil," skonštatovala.

Tieto parazity sa zvyčajne šíria prostredníctvom zvieracích výkalov. Keď s nimi príde do kontaktu človek, larvy preniknú do kože - zvyčajne v chodidle - a následne sa dostanú cez vrchnú vrstvu kože. Na koži zanechávajú charakteristickú vyrážku v tvare červov. V zriedkavých prípadoch môžu infikovať aj črevá, čo vedie k bolestiam žalúdka či hnačke.

Ľudia na sociálnych sieťach zostali zhrození a pod jej videom zanechali stovky komentárov. "Trauma," napísal jeden z nich. "Nieee... nový strach aktivovaný. Človek sa už nemôže ani dotknúť piesku," ozval sa ďalší. "Vďaka, že si nám o tom povedala, dúfam, že si sa úplne zotavila," napísal iný.