24. mar. 2023 o 12:48
TASR, Koktejl

Z vraždy Daniela Tupého obvinili známeho advokáta: Neuveríte, koho zastupoval!

placeholder
Známy bratislavský advokát A.P.
Zdroj: Reprofoto/TV Markíza

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila osobu A. P. z vraždy študenta Daniela Tupého.

Krimi
24. mar. 2023 o 12:48
Z vraždy Daniela Tupého obvinili známeho advokáta: Neuveríte, koho zastupoval!

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila osobu A. P. z vraždy študenta Daniela Tupého.

Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. "Obvinený je zadržaný a v súčasnosti s ním vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony," načrtla polícia s tým, že po vykonaní potrebných úkonov rozhodne o ďalšom postupe.

Ako informuje TV Markíza, má ísť o bratislavského advokáta Adama P., ktorý v minulosti zastupoval mnohé známe mená. Zastupoval aj známeho fitness trénera Dušana Seligu, ktorého odsúdili za fekálne útoky na ženy v Bratislave.

Daniel Tupý
Daniel Tupý
Zdroj: TASR - Pavol Ďurčo

Okrem toho zastupoval aj hudobníka obvineného z držby a z výroby extrémistických materiálov Jaroslava Pagáča, či aktéra kauzy Očistec Martina Fleischera. Obvinený v období vraždy Daniela Tupého navštevoval Univerzitu Komenského, rovnako ako obeť.

Vražda, ktorá otriasla Slovenskom

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Utrpel osem bodných rán. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli šiesti ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Policajný prezident Štefan Hamran vo štvrtok dopoludnia informoval, že celkovo v kauze vraždy Daniela Tupého zatiaľ polícia zadržala desať osôb. Osem z nich prepustila na slobodu.