15. júl. 2023 o 04:00
Famous.cz, Koktejl

Biden vytočil Karola III.: Prchká reakcia kráľa zachytená na VIDEU!

placeholder
Britský kráľ Karol III.
Zdroj: TASR/AP

Je vraj prchký od puberty.

Zahraničné promi
15. júl. 2023 o 04:00
Biden vytočil Karola III.: Prchká reakcia kráľa zachytená na VIDEU!

Je vraj prchký od puberty.

Jeho matka bola povestná nezlomnou trpezlivosťou a prívetivosťou, ktorou riešila aj najhrubšie porušenie kráľovského protokolu. Alžbeta II. reprezentovala staromódnu monarchiu so všetkými jej negatívami, ale aj s mnohými pozitívnymi aspektmi. Karol III. sa snaží byť kráľom moderným, možno sa ale zapíše do dejín aj ako prchký cholerik.

Pri návšteve amerického prezidenta na hrade Windsor Karol stratil trpezlivosť, keď sa snažil prinútiť Bidena, aby sa nezdržiaval u jedného z členov Waleskej gardy a podišiel ďalej. Sedemdesiatštyriročný kráľ stratil nervy a veľmi nahnevane zotrel vojaka, s ktorým Biden hovoril. Potom už prezident USA prestal zdržiavať a šli ďalej.

Biden nebol prítomný na Karlovej korunovácii, poslal za seba iba prvú dámu USA. Takže išlo o prvé oficiálne stretnutie hlavy Spojených štátov a korunovanej hlavy Spojeného kráľovstva.

Karol je prchký od puberty. Podľa zdrojov z kráľovskej rodiny veľmi trpel tým, keď ho otec poslal na internátnu školu do Škótska, kde ho psychicky aj fyzicky terorizovali. Prejavy kráľovej prchavosti zaznamenali aj kamery a Briti sa nimi bavia.

Svoju cholerickú povahu predviedol napríklad hneď po smrti svojej matky pri podpise dôležitých následníckych dokumentov. Karla ľahko rozčúlilo nefunkčné pero. A tento rok v máji na korunovácii ho zase kamery zachytili, ako nadáva nad tým, že majú princ a princezná z Walesu oneskorenie.