Domáce promi
photo Foto
video Video
01. apr. 2024 o 09:30
krsk, TASR, Koktejl

FOTO Veľká noc u Plačkovej, Zuzana piekla barančeka: Veď vyzerá ako...

Najväčšie sviatky roka slávi aj známa influencerka.

Domáce promi
01. apr. 2024 o 09:30
FOTO Veľká noc u Plačkovej, Zuzana piekla barančeka: Veď vyzerá ako...

Najväčšie sviatky roka slávi aj známa influencerka.

S malým synčekom Dionkom po boku sú podnikateľke a influencerke Zuzane Strausz Plačkovej (32) a jej manželovi Renému (35) veľkonočné sviatky ešte vzácnejšie. Kráľovná slovenského Instagramu ich trávi tiež v spoločnosti milovanej mamy, ktorá rodinke vyvára rôzne dobroty. Ruku k dielu priložila aj Zuzana, ktorá sa rozhodla upiecť veľkonočného baránka a zajačika.

S vtipným výsledkom sa podelila na Instagrame. "Akože sa nehnevajte, ale musíte uznať, že tá reťaz ho zachránila. To je strašné. A čo! Hlavne, že je robený z lásky. My ho budeme ľúbiť aj takéhoto," povedala so smiechom vo videu, kde ukazovala svojim fanúšikom upečeného barančeka.

Po vyklopení z formy mal trošku zdeformované uši a Plačková to zachraňovala aspoň štýlovou reťazou okolo krku. Pobavil ju až tak, že jej pripomenul slávneho rapera Pharrella Williamsa a dve podobizne spojila do jednej koláže. Nájdete ju vo videu aj v galérii nad článkom. Ako však dopadol zajačik? "Ale zajac? Naložený, musíte uznať tiež. To je strašné," rozosmiala sa opäť Zuzana.

Veľkonočný baránok je symbolom

Veľkonočný baránok ako symbol obety patrí k neodmysliteľným symbolom Veľkej noci a spája v sebe dve tradície. Tak, ako sa verilo, že krv baránka zachránila židovský národ, Ježiš Kristus ako Baránok Boží svojou obetou spasil svet.

Baranček patril k typickým veľkonočným pokrmom. V chudobnejších rodinách sa skutočný baranček nahrádzal pečeným barančekom z treného alebo kysnutého cesta ozdobeného cukrom, zelenou jarnou vetvičkou a mašličkou so spiežovcom. Pečený baránok aj dnes znamená obnovu života a víťazstvo nad smrťou a symbolizuje pamiatku Krista.