25. nov. 2022 o 09:30
žani, Koktejl

Pellegrini V siedmom nebi, Fico spustil drsnú kritiku: Prečo som tam odmietol ísť!

placeholder
Prečo odmietol Fico účinkovanie v relácii?
Zdroj: TV JOJ, Facebook/Robert Fico

Známa relácia láka politikov. Rázne nie od Fica.

Domáce správy
25. nov. 2022 o 09:30
Pellegrini V siedmom nebi, Fico spustil drsnú kritiku: Prečo som tam odmietol ísť!

Známa relácia láka politikov. Rázne nie od Fica.

Mário z Čenkoviec je kvôli zdravotným ťažkostiam plne odkázaný na svoju mamu. Štát odmietol rodine zaplatiť bezbariérovú kúpeľňu a tak sa toho chytila jojkárska relácia V siedmom nebi. Moderátor Vilo Rozboril v tejto súvislosti oslovil expremiéra Petra Pellegriniho, ktorý s výzvou súhlasil. Politik vymenil oblek za montérky a chopil sa pracovných nástrojov.

Na Pellegrinim bolo vidieť, že je to pre neho riadna drina. Sám to aj potvrdil a zároveň zhodnotil, že si treba vážiť každého, kto to robí. "Nezaškodí skúsiť si to na vlastnej koži," povedal pred kamerami. Jeden muž sa ho priamo opýtal, či ide o predvolebnú kampaň, čo politik hneď odmietol.

"Toto mi príde ako účinný, ale slabý marketing," rypol si a pokračoval, že politik by mal jednať s koalíciou, aby pomohli Slovákom. Pellegrini si sypal popol na hlavu, že jeho vláda nespravila dosť pre ľudí a rodiny ľudí so zdravotným hendikepom a mali urobiť viac.

Po odvysielaní časti sa ozval Robert Fico, ktorý prekvapil slovami, že sám dostal pozvanie do relácie. Na rozdiel od bývalého straníckeho kolegu odmietol. Na Facebooku vysvetlil svoj dôvod. Najnovší diel sa podľa neho úplne nestretol s pochopením divákov.

"Nešlo iba o to, že tam bola propagandistická účasť politika, ale aj o celkový koncept relácie, z ktorého doslova trčalo, čo bolo cieľom jej autorov: na príbehu ľudskej bolesti zvýšiť za každú cenu sledovanosť televízie," vyhlásil a dodal, že to bol dôvod, prečo sa nehrnul verejne pomáhať.

Pripomenul, že v minulosti účinkoval v podobnej relácii. Po nej mu však v ústach zostala veľká pachuť a jasné rozhodnutie nič podobné nezopakovať. S odstupom času hodnotí, že účasť politika v takomto type relácie nič nevyrieši. Podľa jeho slov by mal namiesto zneužívania individuálnych ľudských príbehov na komerčné účely, vzniknúť v televízii program, ktorý vytvorí tlak na pomoc celej skupine ľudí.