24. nov. 2022 o 07:30
žani, Koktejl

Poslanec Gyimesi mal ťažkú autonehodu: Následky bude znášať do konca života

placeholder
Poslanec NRSR György Gyimesi (OĽaNO)
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Na svoje obľúbené aktivity musel zabudnúť. Vážny dôvod.

Domáca politika
24. nov. 2022 o 07:30
Poslanec Gyimesi mal ťažkú autonehodu: Následky bude znášať do konca života

Na svoje obľúbené aktivity musel zabudnúť. Vážny dôvod.

Poslanec OĽaNO György Gyimesi (42) pri príležitosti majstrovstiev sveta vo futbale vytiahol retro fotku. "Ako bývalý profesionálny hráč som roky sledoval zápasy z futbalovej bránky. Futbal je jedným z najpopulárnejších športov na svete. Len olympiáda mu môže konkurovať. Osobne fandím anglickému a juhoamerickému futbalu. Najpodstatnejšie v 64 zápasoch však bude fair play. Nech vyhrá najlepší," napísal na Facebooku.

Pre portál pluska.sk doplnil, že záber vznikol v roku 2001. V tom čase hrával futbal vo Vranove nad Topľou. Prezradil, že ešte pred dvadsiatimi rokmi sníval o živote profesionálneho futbalového brankára. Kariére už podmieňoval svoj život. Z denného štúdia na Fakulte verejnej správy prešiel na externé. Svoje povinnosti inak nevedel zladiť.

Napokon padlo v jeho živote zásadné rozhodnutie. "Vo svojich dvadsiatich štyroch rokoch som začal cítiť, že toto nie je kariéra, ktorú si pre seba predstavujem. V tom čase som hral v Humennom druhú ligu a vtedy som sa rozhodol, že skončím s kariérou futbalistu - brankára a budem pokračovať vo vysokoškolskom štúdiu," zaspomínal.

Futbalu sa dnes nevenuje už ani vo voľnom čase. Dôvod je šokujúci. Pred dvomi rokmi bol Gyimesi účastníkom dopravnej nehody, z ktorej si odniesol vážne zranenia. "V máji 2020 som prežil ťažkú autonehodu. V jej dôsledku už nikdy nebudem môcť behať, hoci beh bol takmer každodennou súčasťou môjho života," zveril sa portálu. Ako spomienka na desivé chvíle mu v tele ostalo šesť šraubov a podložka v panve.

S futbalom sa tak musel definitívne rozlúčiť. Športu sa nechcel definitívne vzdať a tak musel pátrať po niečom inom. "Našiel som si náhradu v podobe TRX tréningu a môžem vrelo odporúčať na vyčistenie hlavy a zbavovanie sa nadbytočných kíl," uviedol poslanec parlamentu.