18. apr. 2024 o 15:40
TASR, Koktejl

William sa vracia k oficiálnym povinnostiam: Všetko pred mesiacom odložil kvôli diagnóze Kate

placeholder
Princ William prišiel na Wimbledon s manželkou aj so synom.
Zdroj: TASR/AP

Kráľovská rodina zažíva náročné obdobie.

Zahraničné promi
18. apr. 2024 o 15:40
William sa vracia k oficiálnym povinnostiam: Všetko pred mesiacom odložil kvôli diagnóze Kate

Kráľovská rodina zažíva náročné obdobie.

Britský princ William sa vo štvrtok účasťou na charitatívnych podujatiach vráti k svojím oficiálnym povinnostiam, ktoré prerušil minulý mesiac, keď jeho manželke Catherine diagnostikovali rakovinu, informuje TASR podľa agentúra AP a AFP.

Následník trónu William vo štvrtok navštívi centrum na prerozdeľovanie potravín a podujatie organizácie pre mladých ľudí. Princezná Catherine 22. marca oznámila, že sa lieči z rakoviny. Podrobnosti o ochorení však neuviedla. Požiadala vtedy o "čas, priestor a súkromie" pre svoju rodinu.

Verejné vystúpenia od januára pre zdravotné problémy obmedzil aj britský kráľ Karol III., ktorý následne vo februári oznámil, že mu diagnostikovali nešpecifikované rakovinové ochorenie. Zastupujú ho jeho manželka kráľovná Kamila, princezná Anna a ďalší členovia kráľovskej rodiny.

Willam má na charitatívnom podujatí v grófstve Surrey pomôcť v kuchyni i pri nakladaní jedál do vozidiel, ktoré ich budú distribuovať, píše AP. Následne navštívi centrum pre mladých v západnom Londýne, ktoré tieto donášky využíva. Cieľom je zdôrazniť obmedzenie množstva potravinového odpadu, čo môže prispieť k znižovaniu emisií skleníkových plynov i k zabezpečeniu stravy pre ľudí v núdzi.