01. mar. 2024 o 22:01
žani, Koktejl

Padol prvý trest po Dankovej nehode: Naparili ho policajtom!

placeholder
Podpredseda NR SR Andrej Danko (SNS).
Zdroj: TASR - Martin Baumann

Padlo rozhodnutie!

Domáca politika
01. mar. 2024 o 22:01
Padol prvý trest po Dankovej nehode: Naparili ho policajtom!

Padlo rozhodnutie!

V piatok ráno (12. januára) Slovenskom obletela správa, že podpredseda NR SR Andrej Danko (49) mal večer predtým autonehodu v bratislavskej Dúbravke. Prezident Policajného zboru Ľubomír Solák nariadil prešetrenie. Podľa TV JOJ už padli prvé tresty. Dostali ich radoví policajti.

Neplatia tak ani slová ministra vnútra. "Chcem Vám garantovať, že určite nebude potrestaný niekto, aby sme si umyli ruky nad pánom Dankom, tak potrestáme nejakých policajtov. Dokonca pán Danko bol ten, ktorý keď so mnou komunikoval, tak ma prosil, aby sa niečo tým policajtom neudialo," uviedol v januári Matúš Šutaj Eštok.

Pochybenia odhalila kontrola z prezídia. "Skontroloval sa postup, ktorý tam bol. Ak tam došlo k pochybeniam, my nemáme inú ako zákonnú možnosť pristúpiť aj k nejakému potrestaniu, nejde o nič dramatické," vyhlásil v súvislosti s rozhodnutím Šutaj Eštok.

Zrámovaný semafor

Šéf SNS mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Po príchode hliadky sa na mieste nenachádzal. Polícia potvrdila, že Danko sa dychovej skúške podrobil v piatok (12. 1.) popoludní, až po 15 hodinách od nehody a mala negatívny výsledok. Za incident sa niekoľkokrát ospravedlnil a deklaroval, že škodu zaplatí.

Šéf národniarov prišiel o vodičský preukaz v stredu (17. januára), teda šesť dní od nehody. Magistrát mal navyše vyčísliť škodu na semafore - Dankovi mesto vystaví faktúru vo výške 2500 eur bez DPH. Napriek sľubom ministra vnútra, že video z nehody bude čoskoro zverejnené, aby sa predchádzalo pochybnostiam, Slovensko sa ho dodnes nedočkalo.