27. feb. 2024 o 14:48
mob, Koktejl

VIDEO Drsná prestrelka Danka s Matovičom v priamom prenose: Ty si normálne mešuge!

Konflikt z minulého týždňa pokračuje.

Domáca politika
27. feb. 2024 o 14:48
VIDEO Drsná prestrelka Danka s Matovičom v priamom prenose: Ty si normálne mešuge!

Konflikt z minulého týždňa pokračuje.

Víkendový spor medzi Andrejom Dankom (49) a Igorom Matovičom (50) sa v utorok preniesol aj do parlamentu. Hádka dvojice poslancov vygradovala až do takej miery, že si urážali aj partnerky. „Pán poslanec Matovič, máte plné ústa slušnosti k ženám. Chápem, že s pipkou Paulínkou si veľa neužijete. Ale prosím, zdržte sa komentáru na moju partnerku,“ ohradil sa Danko a vtedy to začalo.

Matovič k nemu pristúpil a aj keď najskôr boli mikrofóny vypnuté, podpredseda NR SR ich zapol a tak celý národ mohol počuť ich konverzáciu. „M*gorko, sadni si,“ povedal mu po menších doťahovačkách Danko, na čo líder hnutia Slovensko (predtým OĽANO, pozn. red.) hneď reagoval: „Pozeráš sa do zrkadla, keď hovoríš m*gorko? Ty kandiduješ za prezidenta? Ty vedieš parlament? Išiel si si užívať dovolenku a nechal si si ju zaplatiť...“

„Preskakuje ti hlas? Dochádza tabletka?“ pýtal sa Matoviča šéf SNS. „Ty si normálne mešuge. Si regulárne mešuge, ktoré omylom vedie NR SR,“ odpovedal mu Matovič. „Celý národ vie, kto je mešuge. Ty si omylom bol premiér. Celý národ videl ‚one time, next time‘, dobre?“

„Si myslíš, že ťa má rada...“ stihol ešte Matovič poznamenať predtým ako Danko znova vypol mikrofón a asi po minúte ho opätovne zapol. „Si sa videl v zrkadle niekedy? Ako vyzeráš? Prerušujem schôdzu do 10:50, kým pánovi Matovičovi pošlú tabletky,“ zakončil Danko.

Ich prestrelku sledovali naživo nielen Slováci, ale aj poslanci v sále. „Už 5 minút sa v parlamente nerokuje, lebo pri predsedníckej stoličke sa Danko a Matovič naťahujú. Ach jaj. Prečo si toto ľudia volia,“ poznamenala smutne Vladimíra Marcinková (SaS) na svojom Instagrame.

Cez prestávku však Matovič neostal ticho a na ďalšie urážky využil svoju sociálnu sieť: „Ono sa to hlúpym starým bohatým chlapom stáva. Opustia svoju (milujúcu) manželku, ktorú ‚výchovne‘ často zbabelo bili a vrhnú sa do náruče mladej ‚pipky‘. Myslia si ako sa jej veľmi páčia, ako obdivuje ich ‚mužné‘ telo a ‚bystrý‘ intelekt … a utešene im pri tom bobtná ich samoľúbe ego. Ale v skutočnosti sú to vždy len a len ich prachy, nič iné, k čomu pipky zahoreli láskou,“ napísal v statuse.

Všetko odštartoval Dankov výlet

V sobotu ráno vyšiel týždenník Plus 7 dní s informáciou, že podpredseda parlamentu Andreja Danka očarila iba 26-ročná I. vicemiss Slovensko 2021 Sylvia Šulíková. Denník N upozornil, že politik chýbal od utorka v NR SR a ako dôvod svojej absencie uviedol „iné pracovné povinnosti spojené s prácou poslanca“.

Danko neskôr zverejnil video, kde hovorí, že išiel do Dubaja na výstavu Expo. Do exotiky ale neletel sám a sprevádzal ho aj jeho nová partnerka. Vo videodkaze sa Danko obul aj do Igora Matoviča.

„Igorko Matovič, ty slovenský d*bil, vidíš ten bar? Keď ho vypijem, tak za svoje. Do Dubaja som išiel za svoje a išiel som na výstavu Expo. Bola to výstava o jedlách a o cestovnom ruchu,“ odkázal Danko slovenskému expremiérovi. Matovič okamžite reagoval a nekompromisne sa do oboch obul. Drsnú prestrelku medzi Matovičom a Dankom si môžete pozrieť vo videách.