04. apr. 2024 o 17:00
emd, Koktejl

Nikita si chcela kúpiť banány, cena na účtenke ju poriadne rozzúrila: Ako si to mohli dovoliť?

placeholder
Zákazníčku nahnevala cena banánov.
Zdroj: Facebook/Nikita

Prístup predavačky ju naozaj nahneval.

Zaujímavosti
04. apr. 2024 o 17:00
Nikita si chcela kúpiť banány, cena na účtenke ju poriadne rozzúrila: Ako si to mohli dovoliť?

Prístup predavačky ju naozaj nahneval.

Zákazníčka austrálskej pobočky obchodnej siete Aldi bola rozzúrená, keď jej v predajni zaúčtovali dve rôzne ceny za banány. Nikita z Queenslandu si vybrala niekoľko zrelých žltých banánov a niekoľko mierne zelených a potom išla zaplatiť. Po príchode k pokladni však predavačka oddelila oba druhy a zaúčtovala jej viac za tie nedozreté. Informoval o tom Daily Mail.

Nikita transakciu spochybnila. Pokladníčka jej vraj vysvetlila, že zelené banány sú drahšie ako žlté. "Povedala som: "Čo? Ale veď som ich zobrala z toho istého pultu" a na na to: "Fajn, vrátim vám peniaze, ale nabudúce budú mať inú cenu," napísala Nikita na Facebooku a zdieľala obrázky účteniek.

Podľa informácií denníka Daily Mail Australia spoločnosť Aldi predáva vo svojich predajniach v Queenslande dva rôzne druhy banánov - banány Cavendish a banány Havana, ktoré sa predávajú za rôzne ceny. Tieto dva výrobky sú v obchode predávané oddelene, pričom na banánoch Havana je nálepka, aby sa dali identifikovať.

Na základe účteniek je zrejmé, že Nikita si vybrala jeden trs banánov Havana v cene 4,99 dolárov (v prepočte 4,63 eur) za kilogram a banány Cavendish v cene 3,99 dolárov (v prepočte 3,70 eur) za kilogram. Tieto dva rôzne druhy banánov majú byť v obchode oddelené nálepkami, aby sa dali ľahko identifikovať. Nikita však tvrdila, že banány boli spolu a nemali nálepku. O podrobnosti svojho nákupu sa podelila so skupinou Aldi Fans Australia na Facebooku.

"Dnes mi nenápadne naznačili, že som pochybná zákazníčka. Správala som sa ako zvyčajne... Išla som k banánom, vybrala som si niekoľko zelených a ešte niekoľko žltých a pokračovala som v nákupe. Pri pokladni mi pokladníčka zobrala žlté banány a naúčtovala mi inú cenu za žlté a inú za zelené. Chvíľu som nad tým rozmýšľala a potom som sa spýtala, prečo ich účtovala zvlášť. Povedala, že zelené banány sú menšie, takže sa volajú (nepamätám si názov) banány a tie žltšie sú Cavendish," uviedla.

Potom jej pokladníčka vrátila peniaze a upozornila ju, že nabudúce jej bude banány účtovať inak. "Čo to malo do ri*i znamenať? Boli to nejaké 3 doláre a drobné, ale doslova som si banány vybrala len podľa toho, ako dozrejú a že sú hlavne pre moje päťročné dieťa, takže nepotrebujem obrovské banány," pokračovala.

"Musia dať na banány nálepky alebo niečo podobné, ak chcú účtovať poplatky na základe veľkosti, pretože som z toho bola úplne zmätená. Ani som nevedela, že predávajú menšie banány, a už vôbec sa mi nepáčilo, keď mi naznačili, že robím niečo pochybné. Upozorňujem, že to neboli Lady Finger (druh banánu, pozn. red.), ani predavačka nepoužila slovné spojenie Lady Finger. Vždy tak trochu panikárim, keď nastanú nejaké nečakané situácie, zdá sa mi, že to bol "hav" banán. V tom čase zneli podobne, ale nepoznala so ich," doplnila Nikita.

Stovky ľudí zaplavili komentáre a podelili sa o svoje názory na túto situáciu. "Veľké banány, malé banány, na tom nezáleží. Platíte podľa hmotnosti," poznamenal jeden z nich. "Nikdy som v Aldi nevidel banány Lady Finger," napísal ďalší. "Čo to do pekla je, kedysi som pracoval v Aldi a nič také sa tam nedialo," dodal tretí.

Do diskusie sa zapojila aj zamestnankyňa Aldi. "Asi bola len zmätená. Nedávno sme predávali tri rôzne druhy banánov: Cavendish, Lady Finger a Havana. A to len v Queenslande- Viem, že iné štáty majú iné druhy a zamestnanci často prechádzajú medzi regiónmi. Upozornila by som na to jej manažéra," napísala. "Som bývalý zamestnanec Aldi, na sklade majú len jeden druh voľných banánov a jeden vo vreckách, netuším, o čom tá pokladníčka hovorila," napísal ďalší na Nikitinu obhajobu.