30. mar. 2024 o 05:30
žani, Koktejl

Hviezda Let's Dance Juraj Loj skončil pre problémy na sále: Operácia srdca!

Potreboval pomoc od lekárov.

Domáce promi
30. mar. 2024 o 05:30
Hviezda Let's Dance Juraj Loj skončil pre problémy na sále: Operácia srdca!

Potreboval pomoc od lekárov.

Juraj Loj (40) je nielen skvelý herec, ale na parkete v Let's Dance dokazuje, že je aj rovnako talentovaný tanečník. S tanečnou partnerkou Natáliou Horváthovou vyrážajú divákom aj porote dych každým jedným vystúpením. Málokto by pri jeho neuveriteľnom nasadení hádal, že v minulosti mal problémy so srdcom, ktoré ho priviedli až na operačnú sálu.

Herec sa pred desiatimi rokmi zveril so svojimi problémami Novému Času. Trápili ho závrate, mdloby, búšenie srdca a často mal problémy s dychom. Operáciu srdcového svalu podstúpil ešte v roku 2011. "Trpel som takzvaným WPW-syndrómom. Išlo o to, že som mal v srdci viac elektrizačných obvodov. Ľudovo povedané sú to uzly, ktoré sa dajú prepáliť," odhalil Loj pred rokmi.

WPW- syndróm je Wolff-Parkinson-Whiteov syndróm. Ide o abnormálnu elektrickú dráhu v srdci, ktorá spôsobuje rýchly srdcový tep. K častým príznakom patrí pocit búšenia srdca, závraty, dýchavičnosť, mdloby, únava a úzkosť. Väčšinou nejde o život ohrozujúci problém. U mnohých pacientov dokonca nie je nutná ani liečba, iní sa upriamujú na spomalenie rýchlej srdcovej frekvencie. Potom sú tu však prípady, ako bol aj Loj, ktorým so syndrómom pomohli lekári.