26. nov. 2022 o 09:00
mob, Koktejl

Hororová smrť českého speváka († 61) na dovolenke: More sa sfarbilo do červena!

placeholder
Český spevák Milan Dufek.
Zdroj: Reprofoto/youtube

Pokiaľ Česko a Slovensko oslavovalo 17. novembra sviatok, v Kolumbii sa stala tragédia.

Zahraničné promi
26. nov. 2022 o 09:00
Hororová smrť českého speváka († 61) na dovolenke: More sa sfarbilo do červena!

Pokiaľ Česko a Slovensko oslavovalo 17. novembra sviatok, v Kolumbii sa stala tragédia.

V novembri 2005 odišlo päť členov českej skupiny Plavci (Rangers) na mesačný polopracovný výlet do kolumbijskej Bogoty. Chlapi si chceli pobyt v Južnej Amerike spríjemniť a tak si vyberali medzi dvoma možnosťami. Výlet do Amazónie alebo pobyt na nejakom ostrove pri mori.

„S Milanom sme už v Amazónii boli a chlapci boli trochu leniví, povedali sme si, že dáme prednosť pohode a vybrali ostrov San Andrés v Karibskom mori,“ prezradil po rokoch Miroslav Řihošek pre CNN Prima News. Keď prišli na ostrov, ubytovali sa ihneď vyrazili na pláž. Frontman skupiny Milan Dufek († 61) si vzal šnorchel a okamžite sa stratil v mori. Řihošek stál na móle a keďže fúkalo, rozhodol sa, že vyskúša windsurfing a vtedy ho niečo vytrhlo zo zamyslenia.

„Zrazu pozerám, ako sa náš kamarát, argentínsky potápač, ženie do vody. More sa zmenilo na červenú farbu... Nevedel som, čo sa deje,“ popísal desivé okamihy, na ktoré sa už iba bezmocne pozeral. Pomôcť sa už, bohužiaľ, nedalo.

„Predná časť lode narazila do Milanovej hlavy a omráčila ho. Vzápätí mu lopatka lodnej skrutky prerezala väz, prešla z ľavej strany cez krk a pretrhla tepny,“ povedal v minulosti pre Blesk Vladimír Šalanský.

„Bol som v šoku a začal zháňať doktora. Pritom každému muselo byť jasné, že už je to zbytočné. Najsmutnejšie na tom všetkom je, že stačilo pár dní, aby nám došlo, že okolo ostrova, kde sa to stalo, si lode skracujú cestu. Nikto sa tam nekúpal, všetci to vedeli, len my nie,“ povzdychol si Rihošek.

Smrť kamaráta si po rokoch vyčíta aj Jiří Veisser (76), ktorý bol zakladajúcim členom kapely, no neskôr z nej odišiel. „Keby som tam vtedy bol, tak sa mu to nestane. Potápať sme sa totiž chodili vždy spolu a ja som ho strážil,“ cituje jeho slová český Blesk.