06. jún. 2023 o 20:38
mob, Koktejl

Strach o slovenského hokejistu: FOTO z psychiatrie!

placeholder
Slovenský hokejista Martin Réway (Spišská Nová Ves).
Zdroj: TASR

Otvorene hovorí o svojich problémoch.

Domáci šport
06. jún. 2023 o 20:38
Strach o slovenského hokejistu: FOTO z psychiatrie!

Otvorene hovorí o svojich problémoch.

Slovenského hokejistu Martina Réwaya (28) označovali za generačný talent a už navždy bude spojený s jedným z najväčších úspechov slovenského mládežníckeho hokeja. Viaceré okolnosti však zavinili, že sa jeho športová kariéra nevyvíjala práve najlepšie.

V roku 2013 si ho na drafte vybral Montreal zo 116. miesta, no v NHL si nikdy nezahral. Ktovie, či by sa štartu v najlepšej lige sveta dočkal, keby bol vydržal a dobrovoľne zo zámoria neodišiel. V Citronáde Riša Lintnera po dlhom čase uviedol veci na pravú mieru a odkryl problémy, ktorým musel čeliť.

„Z vlastnej vôle som odišiel z Montrealu a išiel do Slovana. Bolo to hlavne kvôli psychickej pohode lebo som vtedy rok a pol nemohol nič robiť. Prišiel som tam, mal som 100 kilo a kondička bola otrasná. To sa nedá ani porovnať, ako som na tom teraz, ale potreboval som ísť preč. Domov, na Slovensko. Keď sa na to pozerám spätne, mal som ostať. Druhá šanca už nemusí prísť,“ priznal útočník.

„Prechádzal som si nejakým procesom. Boli roky, kedy som mal veľké depresie a vystupovanie v telke nebolo pre mňa príjemné. Rok čo rok sa to lepší a cítim sa lepšie, preto som mal aj dobrú sezónu. Pracujem sa sebe psychicky aj fyzicky,“ zakončil v šou Réway.

Začiatkom júna však musel vyhľadať pomoc a netajil sa tým ani sociálnej sieti, kde pridal fotografiu z nemocnice. „Ahojte. Nie som tu kvôli drogám, ani alkoholu, tak nešpekulujte. Som tu kvôli práškom na spanie a je to ťažšie, ako si myslíte. Každému odporúčam, aby sa tomuto veľkým oblúkom vyhol,“ napísal.