16. aug. 2023 o 05:00
krsk, Koktejl

Obyvateľa chorvátskeho letoviska vytočili turisti: Reakcia starostu ho už dorazila úplne

placeholder
Chorvátske letovisko Podstrana (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

To, čo videl návštevník pláže, vás rozosmeje alebo nahnevá.

Cestovanie
16. aug. 2023 o 05:00
Obyvateľa chorvátskeho letoviska vytočili turisti: Reakcia starostu ho už dorazila úplne

To, čo videl návštevník pláže, vás rozosmeje alebo nahnevá.

Žeby zaúradovala inflácia? Do obce Podstrana dorazila rodina turistov a zdá sa, že sa včas pripravili na tohtoročné ceny v Chorvátsku. Dovolenkári si so sebou na pláž priniesli plynový varič a začali variť kávu. Ako informoval čitateľ chorvátskeho webu Danas, na pláž vzápätí privolali aj mestských policajtov, ktorí turistov varovali. Reakciu starostu by však niektorí nahnevaní ľudia nečakali!

Web sa spýtal na to, či boli turisti potrestaní, samotnej kancelárie starostu Podstrany. "Námorný majetok je verejným majetkom vo všeobecnom užívaní a v tomto zmysle ho môže každý využívať v súlade s jeho účelom. Mestská polícia pri výkone dozoru pravidelne navštevuje verejné priestranstvá a pobrežnú zónu," uvádza sa vo vyrozumení.

"Pri výjazde do terénu v súvislosti s uvedenou situáciou príslušník stráže vyhodnotil, že vzhľadom na vysoké teploty a počet kúpajúcich sa existuje možnosť ohrozenia životného prostredia v dôsledku používania prenosného variča, a upozornil zahraničného návštevníka, aby varič vypol a odstránil, čo sa aj stalo," píše sa v stanovisku.

Tí, ktorí na niečo takéto hromžia, ostanú z pokračovania prípadu sklamaní a nahnevaní.

"Vzhľadom na to, že v tomto prípade nešlo o klasický otvorený oheň, ktorý je v tomto ročnom období prísne zakázaný, ale o certifikovaný horák na vonkajšie použitie, ako aj o podnikateľskú činnosť v oblasti predaja nápojov, pretože turista mal v úmysle pripraviť si teplý nápoj pre svoju osobnú potrebu, pri zásahu strážnika mu nebola uložená žiadna pokuta, pretože konal v súlade s pokynmi," odôvodnili rozhodnutie nechať poučených turistov bez pokuty.