28. mar. 2023 o 19:00
lv, Koktejl

Muž skoro zomrel pri sexe s manželkou! Zrazu začal zvracať, hrozné, čo mu explodovalo

placeholder
Vášnivá noc sa takmer stala mužovi osudnou. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Následky zdravotného problému mohli byť pre muža fatálne.

Správy
28. mar. 2023 o 19:00
Muž skoro zomrel pri sexe s manželkou! Zrazu začal zvracať, hrozné, čo mu explodovalo

Následky zdravotného problému mohli byť pre muža fatálne.

Štyridsaťdvaročný muž z Indonézie stratil počas sexu vedomie po tom, ako mu náhle explodovala mozgová aneuryzma. Predtým ako nad manželkou skolaboval, pocítil slabosť na pravej strane tela a zvracal. Po troch hodinách ho previezli na pohotovosť a cestou dostal viacero záchvatov, píše the Sun.

V časopise Radiology Case Reports zdravotníci uviedli, že nemenovaný muž zo Surabaye na východnej Jáve nemal v minulosti žiaden úraz, ani bolesti hlavy, skúsenosti s drogami či liekmi na riedenie krvi. Jeho manželka neskôr prezradila, že mužovo ľavé viečko sa pred dvoma mesiacmi mierne zatvorilo, čo je výpovedným znakom, že ide o skrytý problém.

Lekári, ktorí 42-ročného muža ošetrovali, našli v jeho mozgu aneuryzmu - vydutinu v stene cievy. Počas pikantných aktivít však aneuryzma praskla, čo mohlo byť pre muža smrteľné. Prasknutie spôsobilo akútny subdurálny hematóm - vážny stav, pri ktorom sa krv hromadí medzi lebkou a povrchom mozgu.

Hoci lekári neodhalili, čo spôsobilo náhle prasknutie aneuryzmy, lekárske správy naznačujú, že spúšťačom môže byť často náročné cvičenie, ktoré spôsobuje prudký nárast srdcovej frekvencie a dýchavičnosť. Štúdie naznačili, že dve tretiny ľudí, ktorí utrpia akútny subdurálny hematóm, prežijú, ale polovica z nich má poškodený mozog a zostane invalidná.

Muž sa podrobil dôkladným testom na posúdenie zraku, reči a fyzických reakcií. Výsledky ukázali, že jeho poranenie mozgu bolo vážne. Po tejto hrôzostrašnej udalosti mu lekári podali liek proti záchvatom.

O týždeň neskôr pacient podstúpil operáciu, pri ktorej mu odstránili prasknutú aneuryzmu a zmiernili opuch a tlak na mozgu. Muž mal šťastie, že tento desivý stav prežil a údajne sa mu vrátila i schopnosť používať pravú stranu tela. Zostalo mu však permanentné poškodenie nervu v ľavom oku, ktorý slúži na pohyb svalov a pomáha zaostrovať.