04. jún. 2023 o 17:00
žani, Koktejl

Úprimná spoveď Petry Polnišovej, s týmto bojovala vždy: Ja chcem byť zdravá!

placeholder
Herečka Petra Polnišová.
Zdroj: Profimedia

S jej slovami sa stotožní mnoho žien.

Celebrity
04. jún. 2023 o 17:00
Úprimná spoveď Petry Polnišovej, s týmto bojovala vždy: Ja chcem byť zdravá!

S jej slovami sa stotožní mnoho žien.

Herečka Petra Polnišová (47) v podcaste 90-60-90 porozprávala o tom, ako si užíva to, že je žena. Keď bola malá, okolie ju mylne považovalo za chlapca. "Nosila som takzvaný mamin zostrih. Bolo to veľmi praktické zobrať hrdzavé nožnice a vykmásať vlasy. Ja som nevedela, že sa dá mať aj dlhé vlasy," porozprávala a dodala, že sa podobala viac na svojho ocina. Neraz si preto vypočula, že je milý chlapček.

So svojim ženským telom Peťa dlho bojovala a skrývala ho pod veľkými mikinami. "Hanbila som sa za to byť dievča. Až potom sa to nejako ukľudnilo vo mne a dnes si veľmi užívam, že som dievča," zhodnotila svoje pocity. Simonu Salátovú zaujímalo, ako herečka zvláda názory na "neštandardizované" telo. "Čítala som si pred naším rozhovorom nejaký článok, v ktorom ťa vyslovene označili za reformátorku, ktorá sa nikdy nehanbila za svoje tvary, že si prvá žena, ktorá prišla do televízie a nehanbila sa za svoje kilá," nadhodila.

Peťa so smiechom odpovedala, že mala asi o tri kilá viac ako štíhle moderátorky. "Fíha, aby som po kanáloch začala chodiť!‘," hovorila si vtedy herečka. Úprimne priznala, že so svojim telom bojovala vždy. "Myslím si, že sa to začalo v puberte. Mala som kamošky, ktoré mali Sklěnaříkovej nohy, osí pás. A ja som vždy mala moje dva stĺpiky, ktoré ma držia. Už vtedy som videla, že napriek tomu, že som bola pomerne štíhla, tá proporcia, ktorá sa dnes označuje za ideál, tam rozhodne nebola," zverila sa.

Už na škole si uvedomila, že divadlo je jej devíza a veľmi jej pomohlo. "Lebo už vtedy som bola jediná, ktorá bojovala s váhou. Tak som si uvedomila, že to, čo som vždy považovala za svoju nevýhodu, môžem pretavovať do výhody. Vtedy som sa začala cítiť dobre, lebo som si uvedomila, že kto má hrať také osoby, keď nie ja?“ pokračovala a dodala, že keď sa cítila v pohode, vyžarovala to aj navonok.

Problém s váhou herečky nemal ani jeden z jej partnerov, nemali ani potrebu jej hovoriť, aby schudla. "Môj muž je velice praspokojný. Ani si nevšimol, že som pribrala 15 kíl počas dvoch rokov pre moju štítnu žľazu. Tá nevšímavosť má svoje výhody. Chvalabohu za takúto jeho mozgovú hmlu," zasmiala sa.

Herečka uviedla na pravú mieru aj tému o nadváhe. Mať veľkú nadváhu nepovažuje za zdravé, no keď váš organizmus stíha a je v pohode, nemali by byť kilá navyše problémom. Peťu potrápili v poslednej dobe značné hormonálne problémy, ktoré sa už upokojili, avšak váha ide dole ťažko.

Dúfa, že sa postupne vráti na číslo, na ktorom bola predtým. "Moje stehná vážia viac ako Andrea Verešová, ale teším sa z každého kila dole. Mám problémy s kolenom, mala som 2 operácie. Tá váha na bolesti môjho kolena naozaj pôsobí. A to nehovorím o iných zdravotných problémoch. Ale nerada by som, aby niekto na mňa ukazoval prstom. Nejdem zapierať, že je všetko v pohode, tvrdiť, že mať nadváhu je super. Ja chcem byť zdravá!“ dodala Polnišová.