20. júl. 2023 o 12:31
ČTK, Koktejl

Shakira sa dostala do problémov: Ďalšia zlá správa pre populárnu speváčku

placeholder
Španielska prokuratúra žiada pre Shakiru osemročný trest za daňové úniky.
Zdroj: instagram/shakira

Čaká ju súdny boj.

Zahraničné promi
20. júl. 2023 o 12:31
Shakira sa dostala do problémov: Ďalšia zlá správa pre populárnu speváčku

Čaká ju súdny boj.

Speváčka Shakira čelí v Španielsku ďalšiemu stíhaniu pre daňové úniky. Súd vo štvrtok odsúhlasil vyšetrovanie, ktoré sa týka prípadu z roku 2018, neoznámil ale podrobnosti, napísala agentúra AP. Kolumbijskú hudobníčku čaká koncom roka v Španielsku súd kvôli inému prípadu daňového podvodu, ktorý sa týka rokov 2012 až 2014. Podľa prokuratúry sa vtedy neoprávnene vyhla plateniu daní vo výške 14,5 milióna eur.

Nové vyšetrovanie schválil súd v meste Esplugues de Llobregat blízko Barcelony. Speváčka pod jeho jurisdikciu spadá kvôli miestu pobytu, do Európy sa pred rokmi presunula za teraz už bývalým partnerom, ktorým bol futbalista Gerard Piqué.

Shakira sa dostala do problémov so španielskou justíciou kvôli daňovým pravidlám, ktoré určujú, že ak rezident trávi na španielskom území viac ako polovicu roka, musí tam tiež platiť dane. Speváčka má úradne trvalé bydlisko na Bahamách a tvrdí, že nijako nepochybila. Prokuratúra pre ňu ale žiada trest viac ako osem rokov väzenia a pokutu 23 miliónov eur.