06. apr. 2024 o 13:00
krsk, Koktejl

Adela Vinczeová vyhľadala pomoc odborníčky: Vďaka terapii som sa niekam posunula!

placeholder
Adela Vinczeová momentálne žiari v Let's Dance.
Zdroj: TV Markíza

Známa Slovenka o tom hovorí otvorene.

Domáce promi
06. apr. 2024 o 13:00
Adela Vinczeová vyhľadala pomoc odborníčky: Vďaka terapii som sa niekam posunula!

Známa Slovenka o tom hovorí otvorene.

Moderátorka Adela Vinczeová (43) v roku 2017 povedala áno moderátorovi Televíznych novín Viktorovi Vinczemu (33) a odvtedy tvoria harmonický manželský pár. Ich život doplnil synček, ktorého dostali do opatery krátko pred Vianocami v roku 2022. Dnes už má chlapček takmer dva roky a proces adopcie speje do finále.

Pred Viktorom tvorila blondínka pár s tanečníkom Petrom Modrovským či spevákom Tomášom Bezdedom. Ako sama povedala v minulosti v podcaste Break the Rules, boli to pre ňu najvhodnejší partneri, aby jej niečo ukázali, avšak vo vzťahoch mali chybné vzorce.

Podľa nej si to človek všimne tak, že nie je vo vzťahu úplne spokojný a stále mu niečo chýba. "Je zo začiatku tendencia obviňovať partnera a človek nemá obviňovať ani seba. To nie je o nejakej vine. Je to o tom, vidieť v situácii, čo ten kamienok je a čo sa s ním dá robiť," uviedla. Terapia jej otvorila oči a uvedomila si viaceré veci. "Určite ma to zmenilo. Určite mi to pomohlo. Určite to nevyriešilo všetko," hodnotila svoje rozhodnutie skúsiť ju Adela.

Čo dokázala terapia

Adela sa rozhodla prehovoriť o terapii aj v týchto dňoch, keď nahrala video so ženou, ktorá jej pomohla. Ide o samoliečenie poznaním pravdy o sebe samom.

"Nie každý môže a má byť ako Adela. Každý z nás má byť predovšetkým sám sebou! V tom spočíva naša originalita, tým sme zaujímaví, jedineční pre tento svet. To, že sa začnete zaujímať o etikoterapiu neznamená, že niečo dosiahnete, že nejakí budete. V prvom rade zistíte, akí nie ste a získate cenné nástroje a etikoterapeutické zručnosti ako sa prejavovať autenticky, sviežo a slobodne," píše o etikoterapii na Instagrame terapeutka Beáta Hlohovská.

"Priatelia, po dlhom čase som sa stretla s terapeutkou Beátkou Hlohovskou, je to tá terapeutka, o ktorej častejšie hovorievam, že vďaka jej etikoterapii som sa niekam posunula. A tak sme sa stretli a hovorím si, že doba je taká, že asi stále je s tou etikoterapiou čo robiť," uviedla Adela v spoločnom videu, ktoré nájdete na začiatku článku.

Terapeutka vymenovala spôsoby, ako ju môžu ľudia kontaktovať, pričom opätovný zámer urobiť tak odhalila aj samotná Adela. "A ja to z času na čas urobím, aby som si overila, či robím veci dobre," dodala na záver moderátorka.