02. jún. 2023 o 17:00
lt, Koktejl

Žena spala takmer celé dni: Bez okamžitej operácie by do dvoch mesiacov zomrela!

placeholder
Žena by bez operácie do dvoch mesiacov zomrela
Zdroj: Hull Live WS

Lekári jej oznámili hroznú diagnózu.

Zahraničie
02. jún. 2023 o 17:00
Žena spala takmer celé dni: Bez okamžitej operácie by do dvoch mesiacov zomrela!

Lekári jej oznámili hroznú diagnózu.

Ako informuje The Mirror, 34-ročnej Alison Carter povedali, že bez okamžitej operácie jej zostávajú len dva mesiace života. Mladá žena dvakrát podstúpila operačné zákroky a dve vyčerpávajúce kolá chemoterapie. Mamička bola taká unavená, že spala takmer celý deň, kým jej diagnostikovali nádor na mozgu vo veľkosti mandarínky.

V októbri minulého roka podstúpila žena 13-hodinovú operáciu, po ktorej sa musela znovu naučiť chodiť a nevedela ani žmurkať na pravé oko, preto musela nosiť očnú náplasť.

Rana osudu však udrela znova, keď sa nádor vrátil a Alison išla v decembri opäť pod nôž na druhý osemhodinový zákrok. Mama dvoch detí z východného Hullu podstúpila aj dve kolá vyčerpávajúcej chemoterapie.

Pre Alison bol deň keď o nádore povedala svojej rodine, manželovi Danielovi (35), 14-ročnej Alishi a 9-ročnému Oliverovi, ten najsmutnejší v živote. "Po tom, čo som viac ako rok pociťovala únavu, sa to dostalo do bodu, keď som celý deň prespala," povedala v rozhovore pre HullLive. Po rôznych testoch na nedostatok vitamínov a spánkové apnoe ju v septembri minulého roka poslali na CT vyšetrenie. "Počas čakania na magnetickú rezonanciu mi povedali, že po vyšetrení musím ísť rovno na nemocničné oddelenie," pokračovala.

"Potom mi povedali, že mám nádor veľkosti mandarínky a potrebujem operáciu. Konzultant mi oznámil, že mi ho nemôžu odstrániť na 100 percent, pretože nádor bol prirastený k zadnej časti mozgu a ochrnula by som. Dozvedela som sa, že ak nepôjdem na operáciu, zostávajú mi dva mesiace života," spomína Alison.

Po druhej operácii stratila sluch na ľavej strane a začala sa jej triasť ľavá ruka. Vo februári začala šesťtýždňovú rádioterapiu spolu s chemoterapiou vo forme tabliet. "Teraz som už šesť mesiacov len na chemoterapii, ktorá mi berie všetku energiu. V súčasnosti je to pre mňa veľmi ťažké - z nezávislej ženy, ktorá pracovala a milovala chvíle so svojou rodinou a rodinné dovolenky, som sa zmenila na ženu, ktorá nedokáže sama nič urobiť. Denne bojujem so životom. Nedokážem sa sama obliecť ani urobiť také veci, ako je príprava jedla, pranie alebo dokonca chôdza bez pomoci,“ povedala.

"Najväčším každodenným bojom je to, že sa nemôžem sama vyzliecť a vliezť do vane, ničí mi to dušu. Ak sa potrebujem nadýchať čerstvého vzduchu alebo zmeniť prostredie, musím sa spoliehať na svoju staršiu mamu, čo je pre ňu veľmi ťažké alebo na manžela, ktorý ma tlačí na vozíku," uviedla mladá žena.