31. mar. 2024 o 18:00
žani, Koktejl

Schindlerovú zvozili za hymnu pod čiernu zem, vytočená Vitteková: Ostrý odkaz!

placeholder
Vitteková sa zastala Schindlerovej.
Zdroj: Instagram/patriciavittek_official, Instagram/schindlerovamartina

Neostala ticho.

Domáce promi
31. mar. 2024 o 18:00
Schindlerovú zvozili za hymnu pod čiernu zem, vytočená Vitteková: Ostrý odkaz!

Neostala ticho.

Bývalá finalistka prvej SuperStar Martina Schindlerová (35) prijala ponuku a na zimnom štadióne zaspievala pred hokejovým zápasom hymnu. "Spievala som slovenskú hymnu pred prvým domácim hokejovým zápasom Slovanu s Košicami, a bol to pre mňa úžasný zážitok spievať našu hymnu spolu s plným štadiónom divákov. Užila som si aj našu hymnu, aj atmosféru na zápase," vyznala sa Martina, ktorá miluje, keď ľudia takto spolu svorne fandia.

Schindlerová dodala, že mala spievať hymnu aj pred druhým domácim zápasom Slovanu s Košicami, no nastala zmena. "V sobotu sa narýchlo prišlo na to, že existuje povera, že keď spieva ten istý spevák hymnu dvakrát po sebe, prináša to domácemu klubu smolu. Slovan síce prehral, ale teda nemôže to byť na mňa, a nevadí, tešíme sa na ďalšiu sezónu,“ zakončila.

Jej prevedenie ale nepotešilo každého a ľudia jej to dali na Instagrame pocítiť. „Všetka úcta Martina, to že ste sa rozhodla improvizovať á la gospel je Vaše rozhodnutie, no hymna je hymna a mala by zaznieť originálne a taktiež ideálne v tónine, akej je napísaná. Sklovská hymnu zabila a málokto ju prekoná,“ odkázal jej Vojtech, ku ktorému sa pridala aj Gabriela: „Martina, jedna rada. Je absolútne faux pas upravovať štátnu hymnu, je to neúcta, nespievala si Gotta ani Gombitovú, ale štátnu hymnu Slovenskej republiky.“

„Bolo to dosť cez čiaru. Keby to nebola štátna hymna, tak vás štadión vypíska. Ani dospievať vás nenechali,“ napísala Martina. Celé VIDEO si môžete pozrieť TU! Nie všetci to ale videli rovnako a niektorým sa hymna páčila. „Bola som. Išla som zo Zvolena na hokej do Bratislavy len kvôli tej hymne. Bola si neskutočná, mala som až zimomriavky. Ďakujeme,“ napísala Klaudia.

Na stranu Schindlerovej sa postavila aj Patricia Vitteková. Ostrá kritika na adresu speváčky ju poriadne vytočila. "Na Slovensku treba vychovať zvukárov skôr ako kritizovať spevákov. Tu je každý už len profesionálnym kritikom a odborníkom, no keby im strčia do ruky ten mikrofón, by sa 90% prepadli od hanby a možno pár sa aj ospravedlnilo," odkázala hejterom v komentároch. "Na to v akých podmienkach a bez in-earov to zaspievala výborne. Bodka," zastala sa speváčky.