19. máj. 2023 o 05:30
TASR, Koktejl

MS v hokeji 2023: Kto vyhrá zápas Slovensko - Kazachstan? Hlasujte za svojho favorita!

placeholder
Zľava Marek Hrivík, Šimon Nemec, Oliver Okuliar, asisitent trénera Andrej Podkonický, tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay a Viliam Čacho.
Zdroj: TASR

Piaty zápas Slovákov na MS v hokeji 2023 sa začína o 19:20 hod!

Domáci šport
19. máj. 2023 o 05:30
MS v hokeji 2023: Kto vyhrá zápas Slovensko - Kazachstan? Hlasujte za svojho favorita!

Piaty zápas Slovákov na MS v hokeji 2023 sa začína o 19:20 hod!

Slovenskí hokejisti si na MS opäť zopakujú súboj s Kazachstanom. Vlani v Helsinkách tohto súpera zdolali 4:3 a k tomu, aby si udržali šancu na postup do štvrťfinále, musia zvíťaziť aj v piatok. Zápas je na programe o 19.20 SELČ. Kto bude úspešnejší v tomto stretnutí? Hlasujte za svojho favorita!

Slovenskí reprezentanti sa s Kazachmi stretli desaťkrát, v ôsmich dueloch triumfovali, v jednom sa zrodila remíza a raz zvíťazil súper. Celkové skóre v prospech Slovenska je 46:18. Aj táto štatistika hovorí, kto je favorit zápasu. „Nerád hovorím, že to je povinná jazda. Je to turnaj, mužstvá sú vyrovnané a každý môže zdolať každého. Ale samozrejme chceme vyhrať,“ uviedol pre TASR slovenský obranca Mário Grman.

Jedinú prehru s Kazachmi utrpeli Slováci v kvalifikačnej časti na ZOH 1998 v Nagane, keď im podľahli 3:4 po góloch Vlastimila Plavuchu, Branislava Jánoša a Petra Bondru. Pre slovenský výber pod vedením trénera Jána Šterbáka to znamenalo stopku v boji o prienik do hlavného turnaja.

Tím Galyma Mambetalijeva zatiaľ získal v rižskej B-skupine v štyroch zápasoch dva body. Zdolal Nórsko 4:3 po nájazdoch a postupne prehral 1:5 s Českom, 0:5 so Švajčiarskom a 1:5 s Kanadou. Skóre majú Kazachovia pasívne 6:18. „Je to ťažký súper, veľmi dobre korčuľujú, majú veľa hráčov z KHL,“ zdôraznil Grman.