25. máj. 2023 o 21:54
TASR, Koktejl

K smrti Tiny Turner († 83) sa vyjadril aj Biely dom: Nečakané slová hovorkyne

placeholder
Po dlhej chorobe zomrela Tina Turner.
Zdroj: TASR/AP

Turner zomrela po dlhej chorobe.

Celebrity
25. máj. 2023 o 21:54
K smrti Tiny Turner († 83) sa vyjadril aj Biely dom: Nečakané slová hovorkyne

Turner zomrela po dlhej chorobe.

Biely dom prejavil smútok nad úmrtím poprockovej speváčky Tiny Turner, ktorá zomrela v stredu vo veku 83 rokov. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP. "Je to neuveriteľne smutná správa. Tina Turner bola ikonou, hudobnou ikonou," uviedla hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová. Dodala, že sama je veľká obdivovateľka tejto speváčky.

Turner zomrela pokojne po dlhej chorobe vo svojom dome v švajčiarskom meste Küsnacht blízko Zürichu, informovala jej hovorkyňa, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra Reuters.

Umelkyňa sa preslávila hitmi ako "What's Love Got to Do with It", "The Best", "We Don't Need Another Hero", "Private Dancer" či "Typical Male". Turner odštartovala svoju kariéru v 50. rokoch počas prvých rokov rockandrollu a neskôr sa stala typickým zjavom hudobnej stanice MTV.

V roku 1991 ju spolu s jej bývalým manželom, gitaristom Ikeom Turnerom, uviedli do Rockandrollovej siene slávy. Po Turnerovej zostal manžel Erwin Bach, ktorého si vzala v roku 2013, a dvaja Ikeovi synovia, ktorých si adoptovala.