25. jan. 2024 o 13:00
žani, Koktejl

Zneužitá na podvod! V koži Katky Koščovej by ste sa ocitnúť nechceli: Je to veľmi strašidelné

placeholder
Katka Koščová sa stala hlasom témy mentálne zdravie.
Zdroj: Instagram/katarina.koscova

Už zasa to musí riešiť.

Domáce promi
25. jan. 2024 o 13:00
Zneužitá na podvod! V koži Katky Koščovej by ste sa ocitnúť nechceli: Je to veľmi strašidelné

Už zasa to musí riešiť.

Úžasná premena Katky Koščovej (41) podáva prsty špekulantom, ktorí sa snažia podviesť ľudí bojujúcich s váhou. Speváčka pritom už niekoľkokrát zopakovala, že za jej stratou hmotnosti nie sú žiadne zázračné tabletky ani iné produkty. Spolieha sa len na rovnicu kalorického príjmu a výdaju, taktiež nezabúda na pohyb.

Ľudia však často a ľahko podliehajú falošnej reklame sľubujúcej zázraky, v ktorej sú ešte zneužité fotky alebo vymyslené vyjadrenia celebrít. Katke sa to stalo uz dvakrát a druhý prípad ju úplne rozhodil. S dostupnými technológiami pretvorili neznáme osoby video, aby zvýšili dôveryhodnosť svojho podvodu.

"Keďže sa tu húfne šíri deepfake video k nejakými pochybným kvapkám na chudnutie, tak opäť raz, nemám s tým nič spoločné, je to absolútne klamstvo, nič také ako rýchle zázraky na chudnutie nefunguje. Prosím vás, obráťte sa na odborníkov, skutočne vyštudovaných nutričných terapeutov," napísala na sociálnej sieti.

K celej veci sa vyjadrila aj vo videu. "Je veľmi strašidelné počuť svojim hlasom hovoriť veci, ktoré som v živote nepovedala," opísala svoje pocity. Rovnako bolo zneužité aj meno slovenského gastroenterológa, z čoho bola taktiež zhrozená.

Prešlo len pár mesiacov a speváčka znova musí biť na poplach. Tentokrát bolo zneužité video, ktoré vzniklo pri nahrávaní podcastu. "V tomto deepfake videu Katka Koščová hovorí, ako metódou toho doktora schudla 23 kíl. Nič také sa nestalo a nepovedala to," upozornila moderátorka podcastu Nika Vujisić. "Toto deepfake video nie je veľmi deep, tie ústa ako tvoria tie slová sú také umelé, ale na druhej strane, oni to stále vylepšujú a je to veľmi strašidelné," reagovala speváčka.