08. aug. 2022 o 14:26
vmr, Koktejl

Známa herečka zúri, ukázala dva bločky za zmrzlinu: Prirážka za toto?!

placeholder
Známu Talianku zaskočili bločky zo zmrzlinárne.
Zdroj: instagram/selvaggialucarelli

Dva účty za to isté, no predsa je tam rozdiel. Téma rozpútala veľkú polemiku.

Zaujímavosti
08. aug. 2022 o 14:26
Známa herečka zúri, ukázala dva bločky za zmrzlinu: Prirážka za toto?!

Dva účty za to isté, no predsa je tam rozdiel. Téma rozpútala veľkú polemiku.

Známa talianska herečka, novinárka a moderátorka Selvaggia Lucarelli sa na sociálnych sieťach vyjadruje takmer ku každej téme a domáci vedia, že atraktívna blondínka si rozhodne servítku pred ústa nedáva. Najnovšie ju poriadne rozhorčil krok jednej zmrzlinárne, ktorá je situovaná v meste Treviso, ktoré sa nachádza na severe Talianska v regióne Benátsko.

So svojou bizarnou skúsenosťou sa s fanúšikmi podelila na Instagrame. Za zmrzlinu zaplatila 5,60 eur, čo je v Taliansku bežná cena. Toto bola však podľa jej slov suma za mrazenú pochúťku, iba keď platila v hotovosti.

Platba kartou bola už iná pesnička. "Dva rovnaké účty, ktoré sú od seba vzdialené niekoľko minút. Ten zaplatený kreditnou kartou s 3 % prirážkou," vysvetľuje talianska herečka, ktorá to rozhodne nenechala len tak a zavolala do zmrzlinárne, kde žiadala vysvetlenie. Odpoveď ju však zarazila ešte viac.

"Volám do zmrzlinárne a ospravedlnenie znie: Môžem urobiť zľavu aj pre blondínky. Nemôžem tomu uveriť," okomentovala ironický odkaz. Ako však informuje taliansky denník Il Messaggero, manažérka moderátorke a novinárke vysvetlila, že príplatok bol aplikovaný na celý cenník kvôli zvýšeniu nákladov na suroviny: od mlieka až po poháre. Je tam aj poznámka, v ktorej sa píše, že od júla došlo k nárastu produktov o 3 %.

Príspevok Selvaggie Lucarelli rozpútal veľkú diskusiu nielen na sociálnych sieťach, ale aj po celej krajine a rozdelil ľudí na dva tábory. „Dobre, musel si pýtať viac“, obraňuje zmrzlináreň jeden z užívateľov Instagramu. „Toto sa môže stať len v Taliansku," vyjadril sa kriticky ďalší komentujúci. Kým niektorí vravia, že je to úplne v poriadku, druhí známej žene radia, aby na podnik zavolala finančnú políciu.

Rázna reakcia majiteľa

"Od 1. júla sa na všetky produkty v cenníku bude vzťahovať zvýšenie o 3 %. Žijem z materiálnej práce, živím rodinu. A musím sa vyrovnať s obrovským nárastom cien komodít. Príklad? Vrecko plastových lyžičiek stálo predtým 5,60, teraz 37 eur, pretože sú kompostovateľné. Mlieko zdraželo z 87 centov na 1,90, cukor z 0,66 na 1,30 eura, inulín z 3,80 na 12,50 eura. Z kopčeka (ktorý tu stojí 1,50 eura) mi po odpočítaní výrobných nákladov, daní, DPH a nákladov na elektrinu zostalo 20 centov. A rozdiel medzi týmito dvoma dokladmi? Môžem dať zľavu komu chcem?" vyjadril sa nahnevaný majiteľ zmrzlinárne na záver.