27. máj. 2023 o 06:00
žani, Koktejl

V Teleráne tiekli slzy: Sklár prehovoril o Heribanovi († 43), režisér to nevydržal!

placeholder
Známe tváre oplakávajú smrť kolegu a kamaráta.
Zdroj: Profimedia

Nabrali silu a prehovorili o Danovi Heribanovi († 43).

Celebrity
27. máj. 2023 o 06:00
V Teleráne tiekli slzy: Sklár prehovoril o Heribanovi († 43), režisér to nevydržal!

Nabrali silu a prehovorili o Danovi Heribanovi († 43).

Všestranný herec a muzikant náhle zomrel v stredu 24. mája vo veku 43 rokov. Spolupracoval s viacerými divadlami. Členom Činohry SND bol od roku 2014 do roku 2021. Účinkoval vo filmoch a seriáloch. Bol tvorcom filmovej, divadelnej aj detskej hudby. Svojimi hereckými výkonmi, ale aj osobnosťou sa zapísal do množstva sŕdc. Jeho nečakaný odchod oplakávajú na celom Slovensko.

Smútok doľahol aj na Teleráno, kam si prišli na Heribana zaspomínať jeho kamaráti režisér Nikita Slovák a herec Peter Sklár, ktorý s Danom účinkoval v Hornej Dolnej. Divákom sa pri azda najťažšej rannej šou tisli slzy do očí. Hlas sa triasol aj skúsenej moderátorke Kvetke Horváthovej, so zosnulým hercom sa tiež poznala osobne a smutná správa ju zasiahla.

Hosťom sa hľadali slová len ťažko. "V prvom rade by som chcel vyjadriť svoju hlbokú sústrasť jeho rodine, jeho najbližším aj všetkým ľuďom, čo ho mali radi. Dano bol úžasný. Tá jazda s ním, keď sme deväť rokov točili Hornú Dolnú, bola parádna. Bol to nádherný úsek života. Dano bol vtipný, nebol to jednoduchý človek, ale bol čistý, priamy, mal svoj názor a úžasne ho presadzoval. A hlavne z neho ten talent normálne prskal," povedal s trasúcim hlasom Sklár.

Režisér mal na Danovi rád to, že bol svoj. "On nebol, ako povedal Peťo, jednoduchý človek, že natriem ťa na chleba alebo čo... Jednak si si ho musel získať a bol nesmierne talentovaný. Písal krásne texty. Stvárnenie jeho postáv bolo zaujímavé, nikdy to nebola kratšia cesta. Dano bol z tých, ktorý vedeli človeka prekvapiť. On bol napojený na túto krajinu, na túto zem," porozprával a popritom mu po tvári stekali slzy. Nikitu premohli emócie aj počas dokrútky, kedy bola rana po odchode herca ešte čerstvejšia.

Na diaľku sa zo štúdia spojili aj s herečkou Evou Pavlíkovou. S Heribanom spolupracovali pri natáčaní jeho klipu k piesni Hodina nočného pokoja. "Pre mňa Dano, okrem toho, že bol výnimočný umelec, tak bol skvelý človek a mal srdce plné lásky. Málokto tak krásne rozpráva o rodine, o svojich blízkych, vyznáva sa verejne k láske k svojej manželke. Je mi nesmierne ľúto, čo sa stalo," prehovorila slávna herečka.

"Jeho hudba a tvorba tu zostane s nami v našich srdciach. Je mi ľúto, že musíme o ňom hovoriť už v minulom čase, ale v našich srdciach bude stále," zaspomínala si krásnymi slovami na herca, ktorého označila za vzácneho človeka, akých nie je veľa. "Bohužiaľ, že tak skoro opustil tento svet, lebo práve tento svet potrebuje takých, ako bol Dano Heriban," ukončila.