19. aug. 2023 o 17:00
mob, Koktejl

Taxikár v Chorvátsku pripravil turistky o balík peňazí: Keď uvidíte účet, nebudete chápať!

placeholder
Austrálčanky vyšiel odvoz na letisko poriadne draho (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Jazda na letisko ich vyšla poriadne draho.

Zahraničie
19. aug. 2023 o 17:00
Taxikár v Chorvátsku pripravil turistky o balík peňazí: Keď uvidíte účet, nebudete chápať!

Jazda na letisko ich vyšla poriadne draho.

Turisti boli odjakživa obeťami podvodných taxikárov a tri mladé dievčatá z Austrálie, ktoré sa rozhodli stráviť dovolenku v Chorvátsku, definitívne získali titul „víťaza“ v najdrahšej jazde za najmenší počet najazdených kilometrov, píše srbský Blic.

Facebooková skupina „Dopravné nehody“ zverejnila fotografiu, na ktorej je účet z taxíka, podľa ktorého turistky zaplatili za dvojsekundovú jazdu 151 eur. Kvôli detailom na účte bolo každému hneď jasné, o čo ide.

Ako vysvetlili, ide o jazdu zo Splitu na letisko v Kašteli, ktoré je vzdialené asi 25 kilometrov. Okrem ceny jazdy však všetkých najviac zaujal čas jazdy, ktorý trval dve sekundy. A tiež počet kilometrov.

Pod príspevkom v skupine sa okamžite strhla diskusia a viacerí ľudia ponúkli na celú situáciu svoj pohľad. „Vodič išiel načierno na letisko a potom si vypýtali účet. Zapol taxameter a manuálne zadal sumu,“ myslí si jeden z komentujúcich.

Podľa chorvátskych médií sa turistky zľakli a za jazdu zaplatili. Potom si odfotili poznávaciu značku auta, oslovili zamestnanca letiska a požiadali ho, aby zavolal políciu. Bez ohľadu na okolnosti však polícia nezmohla nič. Liberalizácia taxislužieb viedla k tomu, že aj tento scenár je úplne legálny.