28. jan. 2023 o 20:00
emd, Koktejl

Má 40 a je stále panna! Priznanie krásnej a úspešnej atlétky: Prečo odmietam sex

placeholder
Krásna atlétka otvorene prehovorila o tom, že je stále panna.
Zdroj: Instagram/lolojones

Bude mať hon za láskou niekedy šťastný koniec? Atlétka sa podelila o svoje súkromie s verejnosťou, no neskôr to oľutovala.

Celebrity
28. jan. 2023 o 20:00
Má 40 a je stále panna! Priznanie krásnej a úspešnej atlétky: Prečo odmietam sex

Bude mať hon za láskou niekedy šťastný koniec? Atlétka sa podelila o svoje súkromie s verejnosťou, no neskôr to oľutovala.

Olympionička Lolo Jonesová je úspešná atlétka - získala tri tituly NCAA a 11 amerických národných ocenení - ale jej milostný život nebol ani zďaleka taký úspešný, čiastočne aj vďaka jej verejnému vyhláseniu o panenstve. Počas svojej pôsobivej, desaťročia trvajúcej kariéry bola táto zbožná kresťanka a uznávaná atlétka, ktorá má teraz 40 rokov, veľmi otvorená o svojom rozhodnutí počkať so sexom až do manželstva - ako aj o svojom zúfalom hľadaní lásky a neustálom trápení, ktorému musela čeliť, informuje Daily Mail.

Lolo prvýkrát prezradila, že je panna, v roku 2012, tesne pred tým, ako sa vydala do Londýna na svoju druhú účasť na olympijských hrách. V rozhovore vtedy vysvetlila, že sa chce ušetriť ako darček pre svojho budúceho manžela.

Odvtedy sa viac ako desať rokov snažila nájsť toho pravého. Jej rozhodnutie vyplynulo zo silnej viery, ako aj z vplyvu, ktorý na ňu mal búrlivý vzťah jej rodičov - nikdy sa nezosobášili, mali spolu päť detí a keď bola malá, prešli nešťastným rozchodom, v dôsledku ktorého strávila väčšinu detstva v chudobe so slobodnou matkou.

Lolo vtedy priznala, že to, že byť pannou negatívne ovplyvnilo jej zoznamovací život, a vysvetlila, že chlapi zvyčajne utekajú, len čo sa to dozvedia - a to, že to tak verejne prezentovala, jej len sťažilo hľadanie partnera.

Prekážkarka tiež podrobne opísala neustále podpichovanie a zahanbovanie, ktorému čelila v súvislosti so svojím rozhodnutím zdržať sa sexu až do svadby, a priznala, že chlapi jej často hovoria veci, ako napríklad, že je stará a vyschnutá a že by už mala dať pokoj. Aj napriek tomu, že Lolo priznala, že nedávno začala strácať nádej, že nájde toho pravého, je stále odhodlaná založiť si rodinu - minulý rok začala proces zmrazovania svojich vajíčok.

Lolo prvýkrát prezradila, že je panna, prostredníctvom Twitteru, keď mala 29 rokov. O niekoľko týždňov neskôr o tom ďalej hovorila počas vystúpenia v relácii HBO Real Sports s Bryantom Gumbelom a povedala, že zdržať sa sexu bolo ťažšie ako trénovať na olympiádu. Priznala však, že žiť v celibáte nebola žiadna prechádzka ružovou záhradou - najmä preto, že sa na ňu chlapi vrhali a dokonca ju lákali tvrdením, že sex zlepší jej športové schopnosti.

Je to len darček, ktorý chcem dať svojmu manželovi. Prosím, pochopte, že táto cesta bola ťažká. Veľa žien je stále pannami aj vo vyššom veku a ja im chcem povedať, že je to najťažšia vec, akú som kedy v živote urobila. Ťažšie ako trénovať na olympiádu, ťažšie ako ukončiť vysokú školu - bolo zostať pannou pred svadbou. Mala som veľa príležitostí... Chlapi mi hovorili: ‚Hej, vieš, ak budeš mať sex, pomôže ti to bežať rýchlejšie‘,“ povedala. „Moja mama, bola s otcom 20 rokov, nikdy sa nevydala a už spolu nie sú. Takže chcem mať s manželom silnejšie puto,“ dodala.

„Keď som mala 22, 24 rokov, bolo to roztomilé. Ale vo veku 24 až 29 rokov to už nie je roztomilé. Veľa ľudí vás odsudzuje, veľa chlapov vám po tom, čo sa to dozvedia, neodpovedá na telefonáty,“ pokračovala v nadväznosti na vyjadrenie z roku 2012.

Počas vystúpenia v podcaste Kevina Harta Cold as Balls v roku 2020 prehovorila o negatívnom vplyve, ktorý malo jej priznanie na jej zoznamovací život, a svoju otvorenosť označila za veľkú chybu. „To potom zabilo všetky moje rande. Akoby som ani nemala šancu,“ povedala. Traťová hviezda vysvetlila, že pred rozhovorom v roku 2012 mohla okolo tejto témy aspoň chodiť po špičkách a čakať na vhodnú chvíľu, aby to povedala potenciálnym nápadníkom, ale po jeho odvysielaní už každý, koho stretla, poznal jej tajomstvo.

O rok neskôr - v roku 2021 - Lolo prostredníctvom Instagramu opäť podrobne opísala svoje problémy vo vzťahu a priznala, že po tom, čo toľkokrát čelila zlomenému srdcu, začala strácať nádej, že nájde toho pravého. „Randenie ma už naozaj nudí,“ napísala.

„Myslím, že po toľkých prípadoch, keď si človek robí nádeje, že stretne toho svojho... Jednoducho sa cez to prenesiete. Vzdáte sa nádeje. Je ťažké randiť. Je to stále ten istý príbeh, vyberať si medzi dvoma extrémami. Jeden chlap je kresťan, druhý nie. Jeden je workoholik a druhý je nemotivovaný. Rozhodujem sa medzi osobnosťou alebo charakterom. Vzhľad alebo morálka. Strácam posledný najlepší rok svojho života, aby som si našla manžela, kým ešte môžem,“ vyžalovala sa v príspevku.

V máji 2022 Lolo prezradila, že čelila ďalšej veľkej rane po tom, čo osem mesiacov chodila s nemenovaným mužom, ale ten nebol schopný väčšieho záväzku. „Dnes večer som zablokovala muža, s ktorým som sa rozprávala osem mesiacov. ‚Moje srdce to už nemohlo vydržať,‘ napísala vtedy na Instagrame. Uviedla, že tento muž jej dával toľko zmiešaných signálov a hovoril s ňou o manželstve, ale potom s ňou chcel ostať len kamarát.

„Nikdy si na mňa nenašiel čas. Bolí ma z toho srdce. Som taká vyčerpaná z randenia. Neustále som prosila Boha, aby ma obdaroval zbožným mužom. Celé roky som sa so slzami modlila za to, aby mi Boh dovolil nájsť si manžela,“ pokračovala.

Štyridsiatnička dodala, že s pribúdajúcimi rokmi sa jej túžby po manželstve a vlastnej rodine ešte viac zintenzívnili. V auguste, len pár dní pred tým, ako Lolo dovŕšila 40 rokov, zverejnila na Instagrame uplakané video, v ktorom priznala, že má pocit, že jej dochádza čas na založenie rodiny. Hviezda sa rozplakala, keď prezradila, že sa rozhodla zmraziť svoje vajíčka, a vysvetlila, že nič ju nevystrašilo viac ako možnosť, že nikdy nebude mať vlastné deti.

„Naozaj chcem rodinu. Čakala som na manžela toľko rokov, až som sa skoro zbláznila. Čoskoro budem mať 40 rokov, práve teraz cítim veľký stres,“ povedala vo videu, pričom jej po tvári stekali slzy. V popise emotívneho príspevku uviedla, že pôvodne si chcela dať zmraziť vajíčka už po tridsiatke, ale stále si myslela, že stretne toho pravého a všetko sa vyrieši. Lolo prezradila, že jej hladiny hormónov ukázali, že má na svoj vek veľkú rezervu vajíčok, takže začína proces umelého oplodnenia.

„Chcem povzbudiť ženy, aby si tieto veci overili skôr. Nie každá žena je rovnaká. Môžete mať 35 rokov a mať počet vajíčok ako niekto, kto má 25 rokov, alebo môžete mať 25 rokov a už teraz prichádzate o vajíčka vysokou rýchlosťou,“ vysvetlila.

V ďalšom príspevku Lolo ďalej hovorila o obrovskom tlaku, ktorý pociťuje v súvislosti so svojimi biologickými hodinami, ktoré tikajú. „Byť ženou je ťažké. Veľmi dobre si uvedomujeme, že nám tikajú biologické hodiny. Verte mi. Bola som na rande s mužmi, ktorí sa ma pýtali, či vôbec môžem mať deti v mojom veku, akoby moja hodnota spočívala len v tom, či im raz budem môcť porodiť dieťa. A aby som bola spravodlivá, chlapi tomu nerozumejú,“ napísala.

Ľudia sa k nej na internete správali odporne, doberali si ju, hanobili a kritizovali za to, že chce deti, pretože je panna, a že jej hovorili, aby si radšej dieťa adoptovala a nazývali ju vyschnutou a neplodnou. Ale teraz, keď sa rozhodla zmraziť si vajíčka, povedala, že z nej spadlo veľké bremeno, pretože sa viac necíti byť nútená hnať sa do manželstva kvôli založeniu rodiny.

Urobila som správny krok, aby som sa pripravila na rodinu, ak sa s manželom jedného dňa budeme chcieť pokúsiť o deti, máme možnosti,“ pokračovala. „Nikto by sa nemal hanbiť za to, že si dáva načas, aby zistil, kto bude jeho životný partner. Žena by sa nemala hanbiť za to, že chce mať biologické deti alebo chce vedieť, aké to je byť tehotná a nosiť vlastné dieťa,“ doplnila.

V rozhovore pre Good Morning America o niekoľko týždňov neskôr Lolo označila úzkosť, ktorú pociťovala, keď sa túžila stať matkou, za desivejšiu než niektoré zranenia, ktorým čelila ako športovkyňa.

„Stále dúfate, že niekoho stretnete, a potom každý rok, ktorý uplynie, si hovoríte: Aha, ja nestretnem svojho manžela, akoby ste začali byť viac znepokojení,“ povedala pre rozhlas. „Je to šialené. V rýchlosti 90 míľ za hodinu som sa rútila na boboch... Mala som zranenia podkolennej šľachy, operáciu chrbtice a nič nebolo desivejšie ako to, že som si vôbec začala vyhľadávať proces zmrazovania vajíčok,“ pokračovala.

Najnovšie olympionička prostredníctvom Instagramu prezradila, že za posledný rok mala dočinenia s tromi rôznymi mužskými prenasledovateľmi, pričom v zdrvujúcom príspevku oznámila, že je z toho hotová. Uviedla, že muži - ktorí neboli identifikovaní - prekročili hranicu, ohrozili bezpečnosť jej a jej priateľov a zmenili jej život. „Jeden chlap sa vlámal do olympijského tréningového centra a zostal tam cez noc v nádeji, že ma nájde,“ prezradila.

Ďalší chlap obťažoval mojich priateľov v snahe dostať sa ku mne. A napokon jeden chlap sledoval môj dom a polícii povedal, že ma pozná z Instagramu a pozvala som ho, aby u mňa býval. Skončila som. Ak by tu bol nejaký zmätok, tak sa vyjadrím veľmi jasne: nemám záujem. Nikdy! Toto nie je cesta, ktorou by sa mal niekto uberať,“ povedala rozhorčená Lolo.