25. jan. 2023 o 18:00
aza, Koktejl

Melisse roky nevedeli pomôcť lekári: Takmer umrela! Nechutné, čo jej našli v prsiach

placeholder
Melissa Lima trpela vyčerpávajúcimi príznakmi niekoľko rokov po operácii zväčšenia prsníkov, ktorú podstúpila v roku 2002.
Zdroj: TikTok/melissalima713

Zistenie ako z hororu.

Zahraničie
25. jan. 2023 o 18:00
Melisse roky nevedeli pomôcť lekári: Takmer umrela! Nechutné, čo jej našli v prsiach

Zistenie ako z hororu.

Žena roky trpela sériou vyčerpávajúcich príznakov, ktoré zahŕňali silné bolesti kĺbov a nevysvetliteľné zápaly. Dlhý čas nevedela prísť na to, čo je za tým, píše denník Daily Star. Keď sa dozvedela dôvod, zostala v šoku!

Američanka Melissa Lima trpela vyčerpávajúcimi príznakmi niekoľko rokov po operácii zväčšenia prsníkov, ktorú podstúpila v roku 2002. Za ten čas podstúpila nespočetne veľa lekárskych vyšetrení a prehliadok, no žiaden doktor nevedel prísť na koreň jej zdravotným problémom.

Sužovali ju problémy ako silná bolesť kĺbov, extrémna únava, mozgová hmla, ktorá môže spôsobiť aj skreslené vnímanie reality, rozmazané videnie, vyrážky, nevysvetliteľné zápaly, nárast hmotnosti a náhle potravinové alergie.

„Bola som slobodná mama a v tom čase som už nemohla vstať ani z postele, aby som mohla navariť pre mojich chlapcov,” vysvetlila vo videu na sociálnej sieti TikTok Melissa. Klip sa čoskoro stal virálnym.

„Často som rozmýšľala, či by im bezo mňa nebolo lepšie,” pokračovala zničená matka. Po tom ako sa jej stav zhoršil priznala, že to jednoducho vzdala. Po nejakom čase jej kamarátka navrhla, aby si preštudovala niečo viac o chorobe z prsných implantátov. Vtedy si uvedomila, že za jej problémy môže silikón v jej tele!

Choroba z prsných implantátov zatiaľ nie je vo svete medicíny uznaným ochorením napriek tomu, že mnohé ženy po operácii implantátov pociťovali podobné príznaky ako Melissa. Lekári z organizácie Breast Implant Removal Australia radia, že aj napriek tomu, že zatiaľ nie je spojitosť vedecky potvrdená, lekári by nikdy nemali spochybňovať povahu príznakov pacienta.

Melissa je presvedčená, že jej rozhodnutie odstrániť si implantáty v októbri 2020, jej doslova zachránilo život po šokujúcom zistení, že jeden z nich bol naplnený plesňou. „Áno, je to pleseň,” povedala vo videu, v ktorom vidno silikón plný plesne. Po odstránení implantátu z tela sa jej zdravotný stav výrazne zlepšil. „Moja tvár a oči sa doslova zmenili v priebehu niekoľkých hodín. Konečne som sa cítila opäť ako ja,” dodala Melissa.

Po dvoch rokoch sa cíti šťastnejšia a zdravšia ako kedykoľvek predtým. „Žijem svoj najlepší život, ako najlepšie viem. Moji synovia majú späť svoju mamu,” hovorí šťastná Melissa. Matka teraz vyzýva ženy, ktoré si nechali voperovať prsné implantáty a pociťujú rovnaké príznaky ako ona alebo podobné, ako napríklad bolesť svalov a zvonenie v ušiach, aby si preverili, či tiež netrpia chorobou z prsných implantátov.