26. mar. 2024 o 17:00
izabela, Koktejl

Dva mesiace po svadbe nevesta cítila mravčenie po tele: Oznámili jej zdrvujúcu diagnózu!

placeholder
Nezvyčajné ochorenie postihlo mladú Flo.
Zdroj: https://www.justgiving.com/page/josh-moffat-charles-londonmarathon

Vypočula si krutú správu.

Zaujímavosti
26. mar. 2024 o 17:00
Dva mesiace po svadbe nevesta cítila mravčenie po tele: Oznámili jej zdrvujúcu diagnózu!

Vypočula si krutú správu.

Flo Moffat-Charles sa začala cítiť zle dva mesiace po svadbe. Novomanželka začala trpieť extrémnou únavou, nevoľnosťou a chronickým svrbením na rukách a nohách. Absolvovala niekoľko mesiacov vyšetrení, kým sa manželia rozhodli zrušiť svoju vysnívanú svadobnú cestu do Južnej Ameriky, a prišli tak o zálohu viac ako 1 700 eur, informuje portál The Mirror.

Žene bola nakoniec diagnostikovaná primárna sklerotizujúca cholangitída, zriedkavé ochorenie pečene, ktoré sa nedá liečiť. Diagnostikovali jej aj autoimunitnú hepatitídu, zápal pečene, ktorý vzniká, keď imunitný systém poškodí zdravé bunky.

Teraz užíva 13 liekov denne, aby zvládla svoje príznaky, a na nohy si musí prikladať ľadové obklady, aby zmiernila svrbenie. „Istý čas bolo naozaj desivé myslieť na čokoľvek dlhodobé, pretože sme mali pocit, že sa nám mnohé rozhodnutia vymkli z rúk,“ povedala mladá žena a doplnil ju jej manžel Josh (29).

„Ako partner osoby s progresívnym chronickým ochorením sa môžete cítiť trochu bezmocne. Svrbenie je takmer ako by ste mali mravce na koži, ktorých neviete dať preč. Je to dosť intenzívny pocit, ktorého sa nemôžete zbaviť.“

Manželia sa zosobášili v septembri 2023 a tešili sa na svadobnú cestu, keď Flo začala mať príznaky. „Rezervovali sme si jednosmernú letenku a plánovali sme cestovať aspoň štyri mesiace po Peru, Argentíne, Čile a Bolívii. Peniaze sme šetrili niekoľko rokov a obaja sme v kvôli tomu aj opustili svoje zamestnanie,“ prezradil Josh.

Flo sa nakoniec vrátila do práce a to aj napriek nespavosti spôsobenej liekmi. „S niektorými príznakmi stále veľmi bojujem. Svrbenie prichádza a odchádza, ale už to nie je ani zďaleka také ako predtým. Teraz je to prijateľnejšie. Lekári mi ešte stále robia krvné testy, aby sa uistili, že sú spokojní s tým, ako moje telo reaguje na lieky,“ vzdychal si.