23. mar. 2024 o 09:00
jž, TASR, Koktejl

Slovenka Sofia zostala na dovolenke prekvapená: Pozrite, koľko zaplatila za raňajky v Barcelone!

placeholder
Čitateľka Sofia si v Barcelone vychutnala raňajky.
Zdroj: TIP/Sofia

Neverila vlastným očiam.

Zaujímavosti
23. mar. 2024 o 09:00
Slovenka Sofia zostala na dovolenke prekvapená: Pozrite, koľko zaplatila za raňajky v Barcelone!

Neverila vlastným očiam.

Máte tip? Pošlite nám ho na tip@koktejl.sk

Naša čitateľka Sofia sa spolu s manželom a rodinou vybrala na jarnú dovolenku do Barcelony. Mesto patrí medzi najpopulárnejšie turistické destinácie. Kuchyňa Španielska je považovaná za jednu z najzaujímavejších v Európe, vďaka geografickej polohe krajiny v regióne Stredozemného mora.

Sofia sa vybrala na príjemné raňajky do kaviarne. Na výber tam mali rôzne slané aj sladké pečivo, či už typické španielske ale aj zahraničné. "Boli sme prekvapení, že v menu bola čerstvá pomarančová šťava. A za super cenu. Bageta, croissant, espresso a 2dc pomarančovej šťavy nás vyšla 8 eur," prekvapila sa Sofia. Fotky nájdete v galérii.

Španielsko privítalo v roku 2023 rekordný počet zahraničných turistov

Španielsko privítalo v roku 2023 rekordný počet zahraničných turistov, viac ako 84 miliónov. Oznámil to v piatok minister cestovného ruchu Jordi Hereu, ktorý v tomto roku očakáva ďalší nárast počtu zahraničných návštevníkov. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Zahraniční turisti vlani minuli v Španielsku 108 miliárd eur, čo bolo o 17 % viac ako v roku 2019. "Celkovo bol rok 2023 veľmi pozitívny a rekordný," uviedol Hereu na tlačovej konferencii a predpovedal, že v aktuálnom 1. štvrťroku 2024 pricestuje do Španielska 23,2 milióna zahraničných návštevníkov, čo bude o 11 % viac ako pred rokom, pričom ich výdavky sa pravdepodobne zvýšia o vyše 18 %.