21. apr. 2023 o 07:30
mob, TASR, Koktejl

Schumacherov prvý rozhovor od nehody? Z toho, čo vyšlo von, sú všetci v šoku!

placeholder
Bývalý nemecký pilot Formuly 1 Michael Schumacher.
Zdroj: Profimedia

Nechutné konanie.

Zahraničné promi
21. apr. 2023 o 07:30
Schumacherov prvý rozhovor od nehody? Z toho, čo vyšlo von, sú všetci v šoku!

Nechutné konanie.

Nemecký časopis Die Aktuelle schytal tvrdú kritiku za propagáciu „exkluzívneho rozhovoru“ s legendou F1 Michaelom Schumacherom (54) na svojej prednej stránke z 15. apríla 2023, informujú viaceré zahraničné médiá. Časopis tvrdil, že ide o „prvé interview“ s bývalým pretekárom Ferrari a Mercedesu.

Najnovšie vydanie časopisu však iba chcelo nalákať čitateľov, ktorí neskôr odhalili, že falošné citácie boli generované prostredníctvom umelej inteligencie. „Žiadne úbohé, hmlisté polovičné vety od priateľov. Ale odpovede od neho! Autor: Michael Schumacher! Je to tu – neuveriteľný rozhovor! S odpoveďami na najpálčivejšie otázky, ktoré si celý svet tak dlho kladie,“ píše časopis.

Článok končí priznaním, že citáty sú v skutočnosti falošné a nehovorili so Schumacherom ani s nikým z rodiny. Fanúšikovia F1 okamžite odsúdili časopis za jeho „nedostatok slušnosti“ a „hanbu“. Rodina 7-násobného majstra sveta už má proti nemeckému periodiku podnikať právne kroky.

Nemecký bývalý pilot F1 Michael Schumacher sa vážne zranil počas lyžovačky koncom roku 2013. Od tej doby sa lieči v domácom prostredí v Ženeve. Jeho zdravotný stav drží jeho rodina mimo očí verejnosti.

Bývalý prezident Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jean Todt dúfa, že sa Michael Schumacher ešte niekedy objaví na verejnosti. Todt patrí k niekoľkým rodinným priateľom, ktorí majú prístup k Schumacherovi a príležitostne poskytuje informácie o jeho stave. „Veľmi dúfam, že sa ešte niekedy ukáže na verejnosti, jeho rodina robí pre to všetko. Aj on tvrdo bojuje,“ uviedol Todt, ktorý údajne navštívil Schumacherovcov v ich sídle v Ženeve.