15. apr. 2023 o 12:00
mob, Koktejl

Krutá rana pre Michaela Schumachera: Správa, ktorá zarmúti aj jeho manželku!

placeholder
Z nemeckej dediny, kde Michael Schumacher trávil detstvo už takmer nič neostalo.
Zdroj: Profimedia

Toto budú brať ťažko.

Šport
15. apr. 2023 o 12:00
Krutá rana pre Michaela Schumachera: Správa, ktorá zarmúti aj jeho manželku!

Toto budú brať ťažko.

Mesto, kde vyrastala legenda F1, čaká tragický osud. Obec s iba 12 obyvateľmi bude zrovnaná so zemou, aby uvoľnila miesto pre najväčšiu nemeckú povrchovú uhoľnú baňu. Uprostred ničenia však zostane niekoľko kľúčových miest nedotknutých, vrátane Schumacherovho detského domova a legendárnej motokárovej dráhy, kde zdokonaľoval svoje zručnosti, píše web gpfans.com.

Kerpen-Manheim je miesto, kde vyrástol sedemnásobný majster sveta Michael Schumacher (54) a z jeho úspechu táto obec výrazne ťažila. Práve tu sa Schumacher dokonca oženil so svojou manželkou Corinnou.

Očakáva sa, že skaza bude dokončená v roku 2024 a zničia všetko okrem troch výnimiek - kostol, Schumacherov dom, v ktorom vyrastal a legendárna motokárová dráha Erftlandring. Zatiaľ čo mesto bude čoskoro len spomienkou, vplyv jeho najslávnejšieho obyvateľa bude žiť ďalej.

Schumacher utrpel v decembri 2013 nehodu na lyžiach a bol uvedený do lekársky navodenej kómy. Neskôr ho v septembri 2014 previezli do rodinného domu pri Ženevskom jazere, kde sa o neho teraz stará tím zdravotníckeho personálu, ktorý pomáha jeho manželke Corinne.

Kamarát Michaela Schumachera Eddie Jordan priblížil smutný osud pretekárovej manželky Corinny. Podľa jeho slov žila manželka Michaela Schumachera „ako väzeň“, vyhýbala sa obedom a večierkom, aby udržala jeho zdravotný stav v tajnosti, informuje Daily Mail.

„Pre Micka a Corinnu to bola tá najstrašnejšia situácia,“ povedal Jordan pre OLBG . „Je to už takmer desať rokov a Corinna nemohla ísť na večierok, na obed alebo na to či ono, je ako väzeň, pretože každý by sa s ňou chcel rozprávať o Michaelovi, keď to nepotrebuje pripomínať každú minútu,“ vysvetlil.