12. júl. 2023 o 08:30
ČTK, Koktejl

Hollywoodsky herec Tom Holland sa stal otrokom alkoholu: Jedna vec mu otvorila oči

placeholder
Tom Holland dal stopku alkoholu.
Zdroj: Profimedia

Otvorene prehovoril o závislosti.

Zahraničné promi
12. júl. 2023 o 08:30
Hollywoodsky herec Tom Holland sa stal otrokom alkoholu: Jedna vec mu otvorila oči

Otvorene prehovoril o závislosti.

Tom Holland, ktorý je známy hlavne ako predstaviteľ Spider-Mana v posledných troch filmoch o pavúčom mužovi, priznal, že sa stretával so závislosťou na alkohole. V podcaste životného kouča Jaya Shattyho tento britský herec povedal, že vytriezvieť bolo tou najlepšou vecou, čo urobil, keď si uvedomil, že sa stal otrokom alkoholu, napísala britská stanica BBC.

Cesta 27-ročného Hollanda k životu bez alkoholu začala počas minuloročných "veľmi opitých" Vianoc. Po nich sa rozhodol dať si "suchý január", počas ktorého myslel jedine na to, ako si dá pohárik. Vtedy si pripustil, že má zrejme s alkoholom problém a rozhodol sa abstinovať ďalší mesiac. Sťažuje sa však, aké ťažké je vydržať nepiť v anglickej kultúre. "Mal som pocit, že nemôžem žiť spoločensky. Prišlo mi, že nemôžem ísť do krčmy a dať si limonádu," hovorí. Dal si za cieľ vydržať bez alkoholu pol roka a má pocit, že bod obratu nastal 1. júna, keď oslávil 27. narodeniny.

Tvrdí, že bez alkoholu sa mu lepšie spí, lepšie zvláda problémy vrátane tých počas nakrúcania, cíti sa zdravšie a v lepšej forme. "Hovorím to rád - rozhodne som bol závislý od alkoholu. Rozhodne sa tomu nevyhýbam," povedal herec. Dodal, že inšpiroval svoju matku, aby prestala piť.

BBC píše, že Holland má v súčasnosti ročnú prestávku v hraní po tom, čo nakrúcal pre Apple TV psychologický kriminálny thriller Preplnená izba.