Domáce promi
photo Foto
video Video
20. júl. 2023 o 08:30
žani, ČTK, Koktejl

Premiéra Oppenheimera prilákala známe tváre: Majself s manželkou a z jojkára Mečiara nespustíte oči

placeholder
Na premiéru dorazili známe tváre šoubiznisu.
Zdroj: Annamária Heriban

Filmové leto pokračuje.

Domáce promi
20. júl. 2023 o 08:30
Premiéra Oppenheimera prilákala známe tváre: Majself s manželkou a z jojkára Mečiara nespustíte oči

Filmové leto pokračuje.

Do slovenských kín dorazila životopisná snímka o americkom vedcovi J. Robertovi Oppenheimerovi, ktorý sa počas druhej svetovej vojny podieľal na vývoji atómovej bomby. Rovnako ako na premiére Barbie, ani teraz nechýbali v kinosále známe osobnosti.

Ružový príbeh prilákal dámy, zatiaľ čo film Oppenheimer bol bližší skôr mužským divákom. Na priemére sme stretli moderátora Bruna Cibereja, influencerku LucyPug či herečku Martu Maťovú v spoločnosti manžela. Svoje dámy priviedli do kina jojkár Ján Mečiar a tiež raper Majself, ktorému robila na premietaní spoločnosti krásna Júlia Švehlová.

Premiéra v Londýne

Londýnska premiéra Oppenheimera sa uskutočnila už minulý týždeň. Na červený koberec síce prišli všetci herci, ale následne slávnostné uvedenie filmu opustili a pridali sa k aktuálnemu štrajku hercov v Hollywoode.

Snímka rozpráva o okolnostiach tajného výskumu skrývaného pod označením Projekt Manhattan, ktorého jedným z kľúčových aktérov bol astrofyzik Oppenheimer. Vedec označovaný za "otca atómovej bomby" vo filme okrem iného bojuje so svojou zodpovednosťou za dve atómové bomby, ktoré zhodili USA 6. a 9. augusta 1945 na japonské mestá Hirošimu a Nagasaki.

V prvých dvoch až štyroch mesiacoch po zhodení bômb zomrelo v oboch mestách vyše 220-tisíc ľudí, väčšina z nich boli civilisti. Etické a právne opodstatnenie zvrhnutia atómových bômb je dodnes predmetom diskusií.