08. apr. 2024 o 07:30
jž, Koktejl

Exmarkizáčka krátko po operácii srdca: Bojím sa vyjsť z bytu! Romana opäť skončila v nemocnici

Želáme skoré uzdravenie!

Domáce promi
08. apr. 2024 o 07:30
Exmarkizáčka krátko po operácii srdca: Bojím sa vyjsť z bytu! Romana opäť skončila v nemocnici

Želáme skoré uzdravenie!

Exfarmárka Romana Košťálová len prednedávnom podstúpila vážnu operáciu srdca. Už koncom roka 2022 oznámila sledovateľnom na sociálnej sieti svoju diagnózu. "Išla som si kúpiť tlakomer a mala som pulz 130, tak sa mi urobilo ešte horšie, tak som si zavolala záchranku, spravili mi EKG a musela som ísť rýchlo do nemocnice," zverila sa. Vtedy jej lekári zistili arytmiu, konkrétne fibriláciu predsiení.

Kvôli pridruženým diagnózam museli zvoliť starý spôsob zákroku. Namiesto hodinovej operácie v umelom spánku ju čakala štvorhodinová pri plnom vedomí, kvôli komunikácii s lekárom. Na slabinách jej spravili 2 malé zárezy, cez ktoré jej zaviedli katétre k srdcu. Následne doň posielali najprv elektrické impulzy a potom jej zmrazovali bunky. Podľa jej slov všetko cítila a bolo to veľmi nepríjemné. Aj napriek tomu sa na nemocnicu nemôže sťažovať a pochválila profesionalitu personálu.

Len týždeň po operácii musela Romana opäť navštíviť nemocnicu. Nešlo však o žiadne vyšetrenie po zákroku. Romanu začali trápiť ďalšie zdravotné problémy. "Dúfam, že mi toto už pomôže, od nedele mám tráviace problémy, ale také, že sa bojím vyjsť z bytu. Ak nepomôže, asi pôjdem na pohotovosť večer," napísala v stredu (3.4.) na sociálnu sieť.

Nakoniec do nemocnice išla nasledujúci deň. "Zase sme tu aj po operácii, ja neviem uš," informoval v krátkosti jej priateľ Mário. "Toto tu dlho nebolo. Tu ma poznajú už všetci doktori!" okomentovala video Romana, ktoré nájdete nad článkom. "Príbeh nekončí," napísal Mário k fotografii Romany, ako v župane kráča na oddelenie urgentného príjmu a diagnostiky. Želáme skoré uzdravenie!