Stačí štipka škorice a obyčajná šálka kávy môže získať lepšie výživové vlastnosti. Tvrdí to gastroenterológ Saurabha Sethi, absolvent Harvardovej univerzity. Podľa neho je škorica plná antioxidantov a v kombinácii s kávou priaznivo pôsobí na črevnú mikroflóru a zároveň oslabuje výkyvy glukózy a inzulínu v krvi. Tie poškodzujú bunky, spôsobujú rýchlejšie starnutie tkanív a rozvoj viacerých ochorení vrátane cukrovky, chorôb srdca a ciev či rakoviny.
„Väčšina ľudí prichádza o tri jednoduché prísady do kávy. Stačí štipka škorice, ktorá môže pomôcť znížiť výkyvy hladiny cukru v krvi a dodať silné antioxidanty,“ vysvetlil Sethi vo videu na Instagrame, kde poskytuje tipy svojim fanúšikom a klientom.
Sethi odporúča tiež pridávať do kávy namiesto mlieka trošku MCT oleja získaného z kokosu. „Dodáva človeku stabilný prísun energie a navyše podporuje zdravie mozgu,“ tvrdí Sethi.
Tretím odporúčaním je kakaový prášok. „Ten je bohatý na polyfenoly, v kombinácii s kávou pomáha živiť prospešné črevné baktérie. V skutočnosti zo štúdií vieme, že polyfenoly z čokolády môžu pomôcť zvýšiť hladiny prospešných črevných baktérií, ako sú laktobacily a bifidobaktérie,“ dodáva Sethi.