07. aug. 2023 o 19:00
lv, Koktejl

Meghan by po rozvode s princom Harrym získala majland: Suma, ktorá sa kráľovi Karolovi nepozdáva!

placeholder
Meghan Markle.
Zdroj: TASR/AP

Manželia si prechádzajú náročným obdobím.

Zaujímavosti
07. aug. 2023 o 19:00
Meghan by po rozvode s princom Harrym získala majland: Suma, ktorá sa kráľovi Karolovi nepozdáva!

Manželia si prechádzajú náročným obdobím.

Meghan Markle a princ Harry sa údajne nachádzajú uprostred najhlbšej krízy svojho kontroverzného manželstva. K úvahám o rozvode mali prispieť neúspechy viacerých pracovných projektov, kvôli ktorým od smrti kráľovnej Alžbety II. nedokázali vygenerovať peňažný príjem, píše Marca.

Vzhľadom na množiace sa fámy o rozchode začala britská tlač špekulovať, aká by mohla byť finančná kompenzácia pre americkú herečku. Podľa neoverených správ existuje predmanželská zmluva, ktorou by si Markle prilepšila o poriadnu čiastku. Médiá uvádzajú, že údajná klauzula stanovuje, že Meghan by mala dostať 80 miliónov dolárov (72 683 200,00€) na výživu ich detí Lilibeth a Archieho. Koluje aj tvrdenie, že táto dohoda sa nepozdávala kráľovi Karolovi III, ktorý s vopred dohodnutou sumou nesúhlasil.

Vzťah sa údajne zhoršil v čase pandémie v rokoch 2020 a 2021 kvôli finančným problémom, neúspechu v zamestnaní, hospodárskej recesii a tiež úmrtiam Harryho starých rodičov Princa Philipa a kráľovnej Alžbety II..

V polovici júla pár prišiel o zmluvu so spoločnosťou Spotify v hodnote 20 miliónov dolárov (18 173 000,00€) po tom, čo Meghanin podcast s názvom Archetypes nepriniesol dostatočné príjmy na predĺženie vysielania do druhej sezóny. Špekuluje sa, že nátlak na dvojicu mohol vzrásť aj po tom, čo dokumentárny seriál "Harry & Meghan" na Netflixe, ktorý zaznamenáva ich príbeh lásky uprostred mediálneho obťažovania, nezískal nomináciu na cenu Emmy.

Zdĺhavá rozvodová dohoda o starostlivosť o deti

Ekonomická stránka by nebola jedinou komplikáciou, vzhľadom na to, že podľa premanželskej dohody by mal Harry deti v plnej starostlivosti. Predpokladá sa, že Markle by s týmto usporiadaním nesúhlasila a snažila by sa bojovať o starostlivosť o ich deti. Opatrovníctvo by teda mohlo byť pri rozvode hlavným "jablkom sváru".

Meghanin vznešený titul

V Harryho prípade by britská koruna poskytla vojvodovi zo Sussexu svoju podporu, keďže kráľ Karol údajne povedal svojmu najmladšiemu synovi, že po rozvode môže získať späť svoje kráľovské výsady.

Meghan si v prípade, že sa rozvod odohrá, chce ponechať aj titul vojvodkyne zo Sussexu, aby zostala členkou britskej kráľovskej rodiny.