19. mar. 2023 o 06:00
vmr, TASR, Koktejl

Zlaticu Puškárovú zasiahla smutná správa: Zo slov moderátorky puká srdce!

placeholder
Moderátorka Zlatica Puškárová.
Zdroj: instagram/zlaticapuskarova

Smutná udalosť ju veľmi zasiahla.

Celebrity
19. mar. 2023 o 06:00
Zlaticu Puškárovú zasiahla smutná správa: Zo slov moderátorky puká srdce!

Smutná udalosť ju veľmi zasiahla.

Obľúbená markizácka moderátorka má hlavu v smútku. Ako aj množstvo Slovákov, rovnako aj Zlaticu Puškárovú zarmútila šokujúca udalosť, ku ktorej v sobotu došlo v turistami mimoriadne obľúbenom meste, v Banskej Štiavnici.

Požiar na námestí v Banskej Štiavnici vypukol v dopoludňajších hodinách v historickej budove zvanej "Banka lásky", v ktorej sídli známa turistická atrakcia. Postupne sa rozšíril aj na ďalšie objekty v centre mesta. Moderátorkin smútok je o to silnejší, že k samotnému mestu má veľmi blízky vzťah.

"V Banskej Štiavnici sa narodil a žil môj starý otec, chodíme tam na výlety aj na cintorín…. veľmi smutný pohľad na nerovný súboj histórie a ohňa…." napísala zronená Zlatica k fotke z nakrúcania Televíznych novín.

Pomoc vojakov

Na miesto rozsiahleho požiaru v Banskej Štiavnici boli okamžite nasadení aj príslušníci Ozbrojených síl SR. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva obrany SR. "Okrem vojenských hasičov budú nasadení aj vojaci, ktorí budú pomáhať s vynesením dokumentov z miestneho archívu a kultúrnych pamiatok z neďalekého múzea pre prípad, že sa požiar rozšíri," uviedol rezort obrany. Na miesto udalosti smeroval aj dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď a dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger.

Poďakovanie od hlavy štátu

Prezidentka SR Zuzana Čaputová poďakovala za pomoc pri hasení požiaru v centre Banskej Štiavnice. Uviedla to na sociálnej sieti. "Veľká vďaka patrí profesionálnym a dobrovoľným hasičom, vojakom aj všetkým ochotným ľuďom, ktorí sa snažia dostať oheň pod kontrolu a pomáhajú aj s vynášaním cenných pamiatok či historických písomností z ohrozených budov," uviedla. Banskú Štiavnicu označila za jedno z najkrajších miest na Slovensku. Nad požiarom vyjadrila ľútosť.