02. jún. 2023 o 18:00
NK, Koktejl

Kríza v známom obchode: Zákazníci sú zhrození, pozrite, čo tam robia s potravinami!

placeholder
Populárny obchod šokoval zákazníkov. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Spoločnosť musí pred zákazníkmi skrývať tovar.

Zahraničie
02. jún. 2023 o 18:00
Kríza v známom obchode: Zákazníci sú zhrození, pozrite, čo tam robia s potravinami!

Spoločnosť musí pred zákazníkmi skrývať tovar.

Vysoké náklady na život zasiahli aj obchody vyššej triedy. Spoločnosť Marks and Spencer bola nútená skrývať mäso pred zákazníkmi z dôvodu nárastu krádeží kvalitného mäsa. Zákazníci v obchodoch s potravinami zostali rozhorčení po tom, čo vyšlo najavo, že spoločnosť označovala steaky bezpečnostnými značkami a čipmi a sťahovala ich z regálov, informoval Daily Star.

Od začiatku krízy životných nákladov pred viac ako rokom sa v médiách rozmohli informácie o opatreniach, ktoré obchody prijali, aby zabránili ľuďom "kradnúť" potraviny. V poslednom šokujúcom prípade bola spoločnosť M&S obvinená z označovania a odstraňovania tovaru z regálov.

Novinárka a rozhlasová moderátorka Lorraine Kingová zverejnila obrázok z miestnej pobočky potravín M&S v londýnskom Harrowe, na ktorom sú takmer prázdne police, ktoré mali byť plné rôznych mäsových výrobkov. Boli tam však len tri. Neskôr sa ukázalo, že namiesto toho, aby boli prázdne z dôvodu vysokého dopytu, išlo o niečo viac.

"V M&S som si chcela kúpiť steaky, ale mali len balenia rôznych kúskov mäsa. Povedala som pracovníčke: 'To ste ale zaneprázdnení' a ona povedala, že naraz vystavujú len tri rôzne balenia, pretože zlodeji naraz vyčistia regály a utečú. O ďalšie balenia musíte požiadať obsluhu – som šokovaná," napísala na Twitteri.

"Mali bezpečnostné visačky, ale tá žena povedala, že zlodejom je to jedno. Naplnia si batohy a utekajú ako vietor," dodala v reakcii na to, že niekto zmienil bezpečnostné visačky.

Šokujúce je, že spoločnosť M&S vo svojom vyhlásení potvrdila, že v skutočnosti ide o oficiálne opatrenie.

"M&S sa rozhodlo, ako aj veľa ostatných predajcov, v obchodoch s vysokým počtom krádeží obmedziť počet vystavených položiek vyššej hodnoty, aby sme odradili zlodejov a zabezpečili bezpečnosť našich kolegov a zákazníkov. Ak chce zákazník viac kusov z určitého tovaru, ako je vystavené v regáli, naši kolegovia sú vždy pripravení pomôcť," uviedol hovorca M&S.

Obrázok vyvolal pobúrenie na sociálnych sieťach, pričom mnohí rozprávali podobné príbehy.

"Nedávno som sa opýtal manažérky, prečo tam vôbec nie sú steaky. Povedala mi, že v ten deň ich VŠETKY ukradli," napísal jeden zo zákazníkov. "Ďalej povedala, že majú ochranku len tri dni v týždni a zlodeji vedia, v ktoré dni majú využiť," dodal.

"Nedávno som bol v Nine Elms Waitrose a videl som ženu, ako si naplnila košík a potom s ním jednoducho odišla!" napísal ďalší.