12. apr. 2024 o 07:30
mob, Koktejl

Attila Végh prišiel po voľbách o kšeft, ozval sa aj Tomi „Kid“ Kovács: Mnohí sa mi vyhrážali

placeholder
Bývalý slovenský boxer Tomi „Kid“ Kovács s Petrom Pellegrinim.
Zdroj: instagram/peterpellegrini

Bývalý boxer Tomi „Kid“ Kovács sa zastal kamaráta.

Celebrity
12. apr. 2024 o 07:30
Attila Végh prišiel po voľbách o kšeft, ozval sa aj Tomi „Kid“ Kovács: Mnohí sa mi vyhrážali

Bývalý boxer Tomi „Kid“ Kovács sa zastal kamaráta.

Známy slovenský MMA bojovník Attila Végh (38) sa v utorok dozvedel nečakanú správu. Francúzska automobilka sa s ním krátko po voľbách rozhodla ukončiť spoluprácu. Dôvodom má byť Véghove vyjadrenie na tému prezidentských volieb. Športovec pred 2. kolom prezidentských volieb verejne na sociálnej sieti vyjadril podporu Petrovi Pellegrinimu, ktorý napokon voľby vyhral. Renault Slovensko prerušenie spolupráce zdôvodnila tým, že chcú, aby ich ambasádori ostali politicky neaktívni.

„Ahojte priatelia, fanúšikovia aj tí, čo ma nemajú až tak radi. Vo svetle aktuálnych udalostí sa s Vami potrebujem podeliť o skúsenosť, ktorá vo mne vzbudila pocit, že komunizmus sa vrátil. Dnes som obdržal email, ktorým ma istá komerčná značka ‚trestá‘ za to, že som slobodne prejavil pri voľbe prezidenta svoj súkromný politický názor a presvedčenie v domnienke, že žijeme v krajine, kde sa to slobodne prejaviť môže,“ začal svoj status Végh na svojom instagramovom profile.

„Žiaľ, realita je zrejme taká, že pokiaľ máte a nedajbože prejavíte svoj názor verejne, môže sa stať, že prídete o partnerstvo, možno biznis a možno nás neskôr budú za názor aj zatvárať,“ vyjadril sa Attila Végh a zverejnil komunikáciu jeho manažéra so spoločnosťou.

Hlas od ďalšieho športovca

Pred prezidentskými voľbami vyjadril Pellegrinimu podporu aj bývalý boxer Tomi „Kid“ Kovács a Attilovo rozhodnutie rešpektuje. „Nikoho neodsudzujem za to, aký má názor. Každý má svoju hlavu, svoje zmýšľanie a svoj pohľad na vec. Veď o tom je predsa demokracia. Attilu mám rád ako človeka, poznám ho dlhé roky a maximálne ho podporujem,“ povedal pre web Šport24.sk súčasný prezident Slovenskej boxerskej federácie (SBF).

Rodák z Galanty reagoval aj na ukončenie spolupráce Végha s renomovanou značkou a považuje to za smutné. „Mali by sme byť v tomto smere apolitickí, no spomínaná spoločnosť sa k tomu postavila politicky. Možno má k tomu nejaký svoj interný predpis, absolútne do toho nevidím. Na mňa bolo tiež veľa útokov za vyjadrenie svojho názoru, mnohí ma prestali sledovať, no aj sa mi mnohí vyhrážali, ale prečo? Veď to je moja voľba, môj život, ktorý si žijem, a to by mali ľudia rešpektovať. Ja osobne by som sa cítil hlúpo, keby som mal odsudzovať či trestať ľudí len preto, že majú iný názor alebo presvedčenie ako ako ja,“ dodal.