06. aug. 2022 o 13:00
žani, Koktejl

Bude svadba? Partner prezidentky Čaputovej to povedal na rovinu: Kedy si ju zoberiem!

placeholder
Zľava prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová s partnerom Jurajom Rizmanom.
Zdroj: TASR - Roman Hanc

Partner prezidentky sa jednoznačne vyjadril k špekuláciám o ich svadbe.

Domáce správy
06. aug. 2022 o 13:00
Bude svadba? Partner prezidentky Čaputovej to povedal na rovinu: Kedy si ju zoberiem!

Partner prezidentky sa jednoznačne vyjadril k špekuláciám o ich svadbe.

Po boku Zuzany Čaputovej stojí niekoľko rokov Juraj Rizman. Poznajú sa už od 2007, no v tom čase mali každý svoj vzťah. Komunikačný poradca a bývalý občiansky aktivista bol v Greenpeace a hlava štátu pracovala v rámci iniciatívy proti pezinskej skládke. Ich cesty sa rozišli a opäť sa stretli až v Prezidentskom paláci, kde pôsobil Rizman ako jej poradca. Preskočila medzi nimi iskra a vzťah bol na svete.

Prvé rande bolo kvôli jej funkcii komplikovanejšie. "To je príbeh, ktorý človek nevymyslí. Keby mi ho nejaký človek rozprával pred pár rokmi, tak ho asi vysmejem, ale som rád, že sa to stalo," odhalil v rozhovore Šarmu.

Prezidentka má pri sebe neustále ochranku a dvojica si na to musela zvyknúť. "Keď ideme na prechádzku so psom, páni z ochranky sú tam, ideme na Ďumbier, sú tam tiež. Keď sme boli v Slovinsku na letnej dovolenke, slovinský ochrankár plával vedľa nás. Aj hostiteľská krajina si totiž určuje mieru ochrany. Neboli sme s pani prezidentkou spolu tak, že by ochrankári neboli niekde v blízkom okolí," opísal situácie, ktoré by mohli byť mnohým ľuďom proti srsti. Viackrát sa dokonca museli vzdať naplánovaných aktivít kvôli bezpečnosti.

Súkromie prezidentky

Čaputová je doma rovnaká žena a matka ako všetky ďalšie Slovenky. Opísal ju ako výbornú kuchárku. "Ľudia majú niekedy zvláštne predstavy, ale u nás doma sa normálne komunikuje, upratuje, varí... Nemáme žiadneho kuchára, pani prezidentka rada vysáva, umýva, a to až do takej miery, že si pri tej činnosti odpočinie. To sa o mne povedať nedá," doplnil.

Dvojica rada cestuje, chodia na túry a spoznávajú Slovensko. "Oveľa radšej by som trávil čas vonku, ale obaja máme veľa pracovného programu, pani prezidentka často aj cez víkendy. Chceme tráviť chvíle aj s našimi rodinami – pani prezidentka má dve dcéry a mamu, ja mám syna a oboch rodičov, tak rozdeľujeme čas medzi nich. A to, čo zostáva, je len pre nás a nie je to až tak veľa," povedal úprimne.

Svadba na obzore?

Rizman zachytil špekulácie, že s prezidentkou by mohli plánovať svadbu ako súčasť kampane na druhé volebné obdobie. "Hovorí sa, že kalkulujeme so sobášom, tak musím všetkých upokojiť, nekalkulujeme," vyhlásil jednoznačne. Dodal, že Čaputovú si samozrejme vie predstaviť, ako svoju manželku, no nie je to na téme dňa.

Teóriu o zvyšovaní popularity manželstvom považuje za absurdnú. "Radšej tri dni počkám, kým prestane byť prezidentkou, a potom si ju zoberiem. A tým, že už za sebou máme každý rozvod, tak sa do manželstva až tak neponáhľame. Oveľa viac sa sústreďujeme na to, aby sme sa mali radi, užili si spoločný čas, ako na to, či máme sobášny list alebo nie," objasnil bližšie.

Po tom, ako dvojica zoficiálnila vzťah prešiel Rizman zmenou imidžu a zbavil sa dlhého copu. V tejto otázke nezaúradovala kancelária ale samotná prezidentka, no bolo za tým aj niečo iné. "Vlasy začali byť problém s rastúcim vekom a rednúcim copom, zredukoval som ho aj z tohto dôvodu. Mali sme debatu aj o náušnici. V ničom inom som nemusel robiť ústupok," povedal so smiechom.