25. jan. 2023 o 20:15
TASR, Koktejl

Dráma s tragickými následkami: Nové odhalenie o páchateľovi z vlaku

placeholder
Muž útočil vo vlaku nožom, hlásia obete.
Zdroj: TASR/AP

Útok si doteraz vyžiadal 2 obete na životoch.

Zahraničné správy
25. jan. 2023 o 20:15
Dráma s tragickými následkami: Nové odhalenie o páchateľovi z vlaku

Útok si doteraz vyžiadal 2 obete na životoch.

Páchateľ stredajšieho útoku nožom v regionálnom vlaku na severe Nemecka, ktorý si vyžiadal dve obete na životoch, bol pravdepodobne v čase spáchania skutku v stave duševného rozrušenia. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na bezpečnostné kruhy.

Podľa hovorkyne polície v meste Itzehoe útočil muž vo veku 20 až 30 rokov, ktorého polícia zadržala na nástupišti. Jeho identitu dosiaľ nezverejnili. Podľa predbežných informácií muž nefiguroval na zoznamoch extrémistov.

Zranených je niekoľko osôb vrátane samotného útočníka. Denník Bild podľa TASR napísal, že páchateľ mal zranenia na oboch rukách. Vo viacerých správach sa uvádza, že jedna zo zranených osôb je v ohrození života. Počet zranených je však podľa rôznych zdrojov odlišný – pohybuje sa od piatich do siedmich, uvádza DPA.

Ministerka vnútra spolkovej krajiny Šlezvicko-Holštajnsko Sabine Sütterlinová-Waacková, ako aj železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) vyjadrili sústrasť príbuzným obetí a zaželali skoré uzdravenie zraneným.

Sütterlinová-Waacková navštívila miesto incidentu – železničnú stanicu v Brokstedte severne od Hamburgu. "Tento čin v regionálnom vlaku na trase medzi Kielom a Hamburgom mnou hlboko otriasol," povedala. Dodala, že spolková i krajinská polícia úzko spolupracujú na objasnení motívu činu, ktorý nazvala "neľudským".