22. máj. 2023 o 12:56
TASR, Koktejl

MS v hokeji 2023: Konflikt Hrivíka s Hudáčkom šokoval fanúšikov: Čo bolo príčinou?

placeholder
Slovenskí hokejisti Libor Hudáček (vľavo) a Marek Hrivík.
Zdroj: TASR

Záver nedeľňajšieho duelu na hokejových MS proti Slovinsku poznačil konflikt medzi Marekom Hrivíkom a Liborom Hudáčkom.

Zahraničný šport
22. máj. 2023 o 12:56
MS v hokeji 2023: Konflikt Hrivíka s Hudáčkom šokoval fanúšikov: Čo bolo príčinou?

Záver nedeľňajšieho duelu na hokejových MS proti Slovinsku poznačil konflikt medzi Marekom Hrivíkom a Liborom Hudáčkom.

Po triumfe 1:0 sa síce Slováci tešili z troch bodov, ale výkonom nepresvedčili a v závere mohli inkasovať v power play súpera. Po záverečnom klaksóne sa Hrivík s Hudáčkom pustili do hádky, no celú vec si vyjasnili.

V hre bez brankára mali Slovinci v závere duelu tlak. Hudáček mohol po zisku puku vyhodiť ho do stredného pásma, ale zvolil nepresnú strelu na prázdnu bránku. Po zakázanom uvoľnení tak nasledovalo vhadzovanie v obrannom pásme SR. Po buly potom Slovinci opäť tlačili a pár sekúnd pred koncom mohli vyrovnať. „Boli to emócie, to je všetko, čo k tomu poviem. Je to medzi nami v šatni. Vyriešili sme si to a sme pripravení na utorňajší zápas,“ povedal Hrivík po pondelňajšom tréningu.

S úsmevom na tvári reagoval na celú situáciu aj Hudáček. Podľa neho to môže tímu pomôcť: „Celé to vzniklo pre to záverečné striedanie. Po zápase sme si k tomu povedali svoje, vysvetlili sme si to. Sme skúsení hráči, obaja sme to pochopili. Možno to bolo aj dobré a viac nás to zomklo.“

Okrem pondelkového tréningu absolvovali Slováci v tréningovej hale Daugava spoločné fotenie. Po ňom strelec jediného gólu SR v zápase so Slovinskom Richard Pánik neabsolvoval spoločný tréning, nasadol do auta a zamieril naspäť do hotela. „Má nejaké drobné problémy, nie je to nič vážne, ale potrebuje viac regenerácie a preto dostal voľno,“ uviedol pre TASR asistent trénera Peter Frühauf.

V utorok dopoludnia čaká Slovákov záverečný zápas v B-skupine. Nad Nórskom potrebujú zvíťaziť v riadnom hracom čase, ak chcú pomýšľať na postup do vyraďovačky. Potom budú sledovať duel Lotyšska so Švajčiarskom, ktorý definitívne rozhodne o tom, kto si zahrá vo štvrťfinále.

Domáci sa v ňom predstavia na úkor Slovenska v prípade, že proti istému víťazovi skupiny získajú čo i len bod. „Proti Nórom to bude o nás a uvidíme, čo bude potom. Musíme predviesť najlepší zápas na turnaji,“ zdôraznil Hudáček.

Cesta k triumfu nebude ľahká, slovenskí hokejisti musia proti húževnatým severanom predviesť lepší výkon ako proti Slovinsku. „Aj som chalanom hovoril, že v Třinci, keď sme hrali dobre, tak sme prehrali a keď sme hrali zle, tak sme vyhrali. Či to bol so Slovincami pekný hokej, alebo nie, to je jedno, dôležité sú body. Treba si uvedomiť, že Slovinci v závere striedali najlepších hráčov, išlo im o všetko,“ dodal Hudáček.