23. apr. 2024 o 17:12
TASR, Koktejl

William a Kate zverejnili narodeninovú snímku najmladšieho syna Louisa: Očakávaný moment je tu!

placeholder
William a Kate.
Zdroj: TASR/AP

Záber urobila Kate.

Zahraničné promi
23. apr. 2024 o 17:12
William a Kate zverejnili narodeninovú snímku najmladšieho syna Louisa: Očakávaný moment je tu!

Záber urobila Kate.

Najmladší syn princa Williama a jeho manželky Kate oslávil v utorok šesť rokov a pri tejto príležitosti manželský pár zverejnil na svojich účtoch na sociálnych sieťach jeho fotografiu. Záber usmievajúceho sa princa Louisa však manželia neposlali vopred ako embargovanú správu médiám, čo robievali v minulých rokoch, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Britská domáca tlačová agentúra Press Association označila fotografiu Louisa ako "neupravovaný záber zblízka". FOTO nájdete v galérii.

Jeho rodičia, budúci kráľ a kráľovná, v príspevku napísali: "Veľa šťastia k 6. narodeninám, princ Louis! Vďaka za všetky dnešné pekné blahoželania." Ako autorka fotografie je uvedená "Princezná z Walesu", čo je oficiálny titul Kate.

Zverejnenie záberu na sociálnych sieťach nasledovalo po rozruchu z minulého mesiaca. Fotografia Kate a jej troch detí na Deň matiek bola digitálne upravovaná a to viedlo k tomu, že ju tlačové agentúry vrátane AFP stiahli.

Záber mal ukončiť horúčkovité online špekulácie o mieste pobytu Kate a o jej zdraví, keďže sa zotavovala z januárovej operácie žalúdka. Jej priznanie, že záber upravovala, vyvolal ešte väčšie fámy. Čoskoro nato Kate zverejnila video s oznamom, že dostáva preventívnu chemoterapiu na nešpecifikovanú rakovinu.