07. sep. 2022 o 20:00
aza, Koktejl

Finančný riaditeľ skočil z 18. poschodia miliónového apartmánu: Smrť pred očami manželky Alexandry!

placeholder
Gustavo Arnal po sebe zanechal manželku a dve dospelé dcéry.
Zdroj: facebook/gustavoarnal

Obrovská tragédia.

Zahraničie
07. sep. 2022 o 20:00
Finančný riaditeľ skočil z 18. poschodia miliónového apartmánu: Smrť pred očami manželky Alexandry!

Obrovská tragédia.

52-ročný Gustavo Arnal, bol riaditeľom financií firmy Bed Bath & Beyond (BBBY). Mal ženu, s ktorou strávil 28 rokov svojho života, a mali spolu dve dospelé dcéry. Muž šokoval svojím činom aj svojich najbližších!

Riaditeľ financií si tento piatok o 12:30 siahol na život. Vykonal tak skokom zo svojho 50 miliónového apartmánu v 18. poschodí známej výškovej budovy Jenga v New Yorku. V tom čase sa v byte nachádzala aj jeho manželka Alexandra Cadenas-Arnal, ktorej o tomto kroku nepovedal nič, informuje britský denník Daily Mail.

Nezanechal ani len správu vysvetľujúcu jeho rozhodnutie. Spolu s jeho telom bolo možné vidieť záchranárov niesť do sanitky aj telo doteraz neidentifikovanej osoby s miernymi zraneniami.

Týždeň pred samovraždou bol Arnal spomenutý v súdnom pojednávaní, ktoré sa týkalo umelého nafúknutia cien akcií. Pengcheng Si podal žalobu dňa 23. augusta v mene všetkých investorov, ktorí nakúpili akcie BBBY medzi 25. marcom a 18. augustom.

Spor opisuje, že Arnal a jeden z väčšinových akcionárov, Ryan Cohen, mali byť dohodnutí na manipulácii akcií firmy za účelom profitu oboch strán. Arnal mal publikovať materiálne zavádzajúce výroky, ktoré mali opisovať firemné zisky v oveľa lepšom svetle, než aké v realite boli.

To viedlo k navýšeniu hodnôt akcií BBBY a v tomto bode mal Arnal aj Cohen začať predávať svoje akcie v hodnote 30 amerických dolárov za kus. Tento krok viedol k pádu hodnôt akcií v priebehu týždňa až na najnižšiu hodnotu 8,78 amerických dolárov.

Výsledkom ich spolupráce mali byť straty až 1,2 miliardy amerických dolárov na strane zvyšných akcionárov firmy BBBY. Samotná firma taktiež utrpela veľkú ranu a v nasledujúcich mesiacoch sa bude snažiť celú situáciu udržať pod kontrolou.

"Pre firmu bude nutné prepustiť 20% korporátnych a dodávateľských zamestnancov," oznámili vedúci pracovníci BBBY.